Ziua porților deschise la biblioteca pentru copii a Institutului Francez din Bucureşti

22 Mar 2018
Ziua porților deschise la biblioteca pentru copii a Institutului Francez din Bucureşti Galerie foto (2)

La 23 martie, între orele 10.00 şi 17.00, Institutul Francez din Bucureşti (IFB) şi BRD-Groupe Société Générale îi invită pe bucureşteni la o « Zi a Porţilor deschise », cu ocazia deschiderii oficiale a noii « Mediateci pentru tineret a IFB – Hotspot educaţional BRD », unul dintre spaţiile culturale şi de formare cele mai confortabile şi moderne din România, conceput special pentru publicul tânăr. 

Pe parcursul întregii zile, copiii şi adolescenţii au posibilitatea să participe la mai multe ateliere, dar şi la o vânătoare de comori care îi va conduce spre premii interesante, între care şi mai multe abonamente gratuite la Mediateca IFB – Hotspot educaţional BRD. 

Seara, de la 18.30, va avea loc inaugurarea oficială a noului spaţiu, în prezenţa doamnei Michèle Ramis, Ambasadoarea Franţei în România, şi a domnului François Bloch, preşedinte director general BRD – Groupe Société Générale, în cadrul unei ceremonii rezervate specialiştilor (parteneri ai Mediatecii, profesori de franceză, jurnalişti şi bloggeri literari sau specializaţi în educaţie). 

Mediateca pentru tineret a IFB, ca și toate mediatecile de profil ale filialelor de la Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara ale Institutului Francez din România, formează în prezent o reţea de patru Hotspot-uri educaţionale BRD.

Rezultat al colaborării între Institutul francez din România şi fidelul său partener de lungă durată, BRD-Groupe Société Générale, hotspot-urile educaţionale sunt un dispozitiv inovator şi inedit pe piaţa românească, un proiect care aspiră să devină un exemplu naţional de bune practici în domeniul educaţiei.

Cu o amenajare interioară complet regândită şi optimizată de către binecunoscutul arhitect Attila Kim (comisarul României la Bienala de la Veneţia – 2016, 2017, 2018), proiectul noii Mediateci pentru tineret IFB – Hotspot educaţional BRD se înscrie în strategia Institutului Francez din România de a-şi dezvolta programele specifice pentru publicul tânăr, propunându-i acestuia o plusvaloare în materie de cunoştinţe. În acelaşi timp, proiectul urmăreşte să crească interesul tinerelor generaţii pentru toate formele de formare continuă, pentru cultură şi francofonie. 

Pe tot parcursul anului, Mediateca pentru tineret – Hotspot educaţional BRD îi va invita pe cei mici şi pe cei mari la « Numériludique » (jocuri şi aplicaţii pentru tablete şi calculatoare), « L’Heure du conte » (« Ora poveştilor »), « Je lis, je joue, je découvre le français » (« Citesc, mă joc, descopăr limba franceză »), « Le Club de lecture » (« Clubul de lectură ») şi « Samedi cu jocuri » (zile de sâmbătă aparte, cu activităţi variate şi un orar prelungit al Mediatecii, de la 10.00 la 18.00). 

De altfel, prin conceptul său federator – de descoperire a limbii franceze prin jocuri, cu lecturi interactive şi aplicaţii digitale – atelierul « Numériludique » este şi un punct de plecare pentru o serie de noi proiecte referitoare la instrumente digitale educaţionale originale, special concepute pentru tineri, care fac obiectul unei reflecţii comune IFB-BRD. 

Alte stiri din Carte

Ultima oră