Un nou roman de spionaj semnat John le Carre apare la Rao: “Un adevăr incomod”

03 Dec 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Un nou roman de spionaj semnat John le Carre apare la Rao: “Un adevăr incomod”

 

O operaţiune de contraspionaj, numită Wildlife, e pusă la cale în ultima colonie britanică existentă, Gibraltar. Scopul este de a-captura un jihadist proeminent. Operaţiunea este atât de delicată, încât nici Toby Bell, secretarul ministrului de externe nu are cunoştinţă despre ea. Suspectând o conspiraţie, încearcă s-o preîntâmpine, dar este imediat detaşat în Liban. Trei ani mai târziu, convocat de Sir Christopher Probyn, un diplomat britanic pensionat, la conacul său părăginit din Cornwell, Toby trebuie să aleagă între conştiinţă şi datorie.

 

John le Carré, pe adevăratul său nume David Cornwell, este unul din cei mai cunoscuţi şi citiţi scriitori de romane de spionaj. Revista Times l-a inclus în topul celor mai buni 50 de scriitori britanici din 1945 încoace.

 

Câteva dintre romanele sale au fost ecranizate, bucurându-se de mare succes. Între 1959 şi 1964, a lucrat pentru British Foreign Service. În 1961 a început să scrie romane sub pseudonimul care l-a consacrat. Cea de-a treia carte a sa, Spionul care a ieşit din joc (The Spy who Came in from the Cold), i-a asigurat o reputaţie internaţională.

Alte stiri din Carte

Ultima oră