Literatura nordică și cărțile de colorat pentru adulți, în topul Editurii Litera la Gaudeamus

22 Noi 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Literatura nordică și cărțile de colorat pentru adulți, în topul Editurii Litera la Gaudeamus

Pe primul loc al titlurilor pentru adulți vândute de Litera la Gaudeamus 2015 se află Lupta mea. Cartea întâi: Moartea unui tată, scrisă de Karl Ove Knausgård și distinsă cu Premiul Criticilor Norvegieni. Lansarea romanului a avut loc sâmbătă, în prezența Excelenței sale, doamna Tove Bruvik Westberg, ambasador al Regatului Norvegiei în România.

Pe locul al doilea se află O cale îngustă spre nordul îndepărtat de Richard Flanagan, câștigătoarea Premiului Man Booker 2014. La evenimentul de lansare au participat Ciprian Măceșaru, Stelian Țurlea, Bedros Horasangian și actrița Maia Morgenstern, care a lecturat câteva pagini memorabile.

Locul al treilea este ocupat de cărțile de colorat pentru adulți, Grădina secretă și Pădurea fermecată, care au confirmat și în România succesul din celelalte 14 țări în care au fost traduse (peste 12 milioane de exemplare vândute mondial).

Pe locul al patrulea se află cartea De ce eșuează națiunile. Originile puterii, ale prosperității și ale sărăciei scrisă de doi dintre cei mai importanți experți din lume în domeniul dezvoltării: Daron Agemoglu și James A. Robinson. Cartea a fost lansată vineri, în prezența domnilor Theodor Paleologu, Ion Bogdan Lefter și Bedros Horasangian.

Alte stiri din Carte

Ultima oră