Plajele din Grecia sunt monitorizate cu ajutorul dronelor

18 Mai 2020 | scris de A.A.
Plajele din Grecia sunt monitorizate cu ajutorul dronelor

Încurajați de primul val de căldură, mii de greci au invadat plajele proaspăt redeschise. ”Viață! Libertate! O gură de aer proaspăt”, exclamau oamenii entuziasmați de noua libertate, de posibilitatea de a reveni la normal, precizează The Guardian.

Pe plajă, cetăţenii respectă distanțarea fizică, iar o dronă supraveghează zona pentru ca autoritățile să se asigure că oamenii țin cont de toate recomandările epidemiologilor pentru evitarea unui al doilea val de infectări. "Păstrați distanța recomandată. Respectați sănătatea celor din jur", este mesajul care se aude din când în când dinspre aparatul de zbor.

"Îi sperie pe oameni. Se uită de unde vine mesajul și se îndepărtează", a declarat un angajat al primăriei. 

"Trăim într-o lume diferită", a declarat și Giorgos Papanicolaou, primarul din Glyfada. "Lucrurile se desfășoară mai bine decât ne așteptam. Copiii sunt mai greu de controlat, dar până în prezent nu am fost nevoiți să sancționăm pe nimeni".

Dacă în trecut plaja din Glyfada era aglomerată, în prezent, în urma măsurilor anti-COVID a fost permis accesul doar pentru 40 de persoane pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie o distanță de cel puţin patru metri.

Plajele au fost redeschise turiștilor, dar nu se permite comercializarea băuturilor alcoolice, nu se practică sporturi și nici nu se difuzează muzică pentru a împiedica interacțiunea între oameni.

Grecia a înregistrat puţin peste 2.800 de cazuri de COVID-19, dintre care 160 mortale. Ţara cu 11 milioane de locuitori este una dintre cele mai dependente de turism, sector care generează aproape o cincime din venitul său naţional, având peste 8000 de km. de coastă ce atrage turiști din toată lumea

''Acesta este un punct de inflexiune esenţial în eforturile noastre şi trebuie să reuşim'', a afirmat ministrul Protecţiei Civile Nikos Hardalias.

Conform măsurilor impuse, oamenii trebuie să-și rezerve locul pe plajă, să li se măsoare temperatura, să păstreze distanța fizică de minim 2 metri și să evite activitățile sportive ce presupun contactul fizic cu mai mulți oameni.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră