Guvernul pregăteşte un pachet de ajutor pentru IMM-uri de un miliard de euro

04 Iun 2020 | scris de A.V.
Guvernul pregăteşte un pachet de ajutor pentru IMM-uri de un miliard de euro

Guvernul pregăteşte un pachet de ajutor pentru IMM-uri de un miliard de euro. Potrivit ministrului Economiei, acest pachet va fi împărţit în trei proiecte, astfel:
550 milioane euro granturi pentru investiţii, până în 200.000 de euro fiecare grant;
350 de milioane de granturi de capital, tot până în 200.000 de euro, pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, HORECA, transport auto, industria de evenimente;
100 milioane euro, granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este şi acţionarul companiei şi care nu au beneficiat de niciun ajutor în această perioadă, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu, pentru G4Media.ro.

El a dat detalii și despre investițiile programate de marile companii energetice de stat pentru viitorii 5 ani, printre care construirea de parcuri eoliene ale Hidroelectrica, și a spus că situația investițiilor din Marea Neagră va putea fi deblocată abia după campania electorală și alegerile parlamentare.

În ceea ce privește construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, Virgil Popescu a declarat pentru G4Media.ro că vrea realizarea unui consorțiu din care să facă parte și compania canadiană care deține tehnologia CANDU, precum și finanțatori din ”SUA, NATO sau UE”.

Articolul integral, AICI.

Alte stiri din Business

Ultima oră