Două noi specii de marsupiale Antechinus au fost descoperite în Tanzania, însă ambele specii sunt aproape decimate în fiecare vară pentru că masculii se bat și se împerechează până la moarte. Nu e nicio glumă, în fiecare vară toți masculii speciei respective pornesc în căutarea femelelor, dar și a rivalilor. Masculii de Antechinus se bat pentru femele, apoi se împerechează cu cât mai multe. Tot deranjul ia sfârșit numai atunci când mor.
"Perioada de reproducere este de maxim două-trei săptămâni. Masculii speciei, alimentați de testosteron, se împerechează cu cât mai multe femei posibil, chiar și până la 14 ore, fără oprire. Asta dacă nu intervine un alt mascul. Dacă sunt întrerupți de vreun rival, masculii se bat până la moarte. Câștigătorul ia femela și tot așa. Partea proastă este că, din puncte de vedere al masculilor, nu există niciun câștigător. Absolut toți mor după reproducere, sau chiar în timpul actului de împerechere", precizează Dr. Andrew Baker, Queensland University of Technology.
"Testosteronul declanseaza o defecțiune în comutatorul hormonal de închidere. Creșterea hormonală nemaiputând fi oprită, determină sistemul imunitar al masculului să se prăbușească și toți mor. Femelele dau nastere unui singur pui. Dacă e mascul, va trăi până la prima împerechere. Încercă să găsim o modalitate să salvăm specia. Poate putem să oprim cumva gena care declanșează defecțiunea hormonală. Oricum, natura lor sexuală, împreună cu pierderea habitatului și schimbările climatice, rezultă că aceste animale nou descoperite se îndreaptă deja spre lista speciilor pe cale de dispariție", precizează Baker.