BMW îşi face fabrică în Ungaria. Peste un miliard de euro investiţie

02 Aug 2018
BMW îşi face fabrică în Ungaria. Peste un miliard de euro investiţie

Succes important pentru economia Ungariei. Unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume a ales ţara vecină pentru creşterea capacităţii sale de producţie în Europa. După 14 luni de negocieri şi o competiţie acerbă, producătorul german de automobile BMW a decis să construiacă o fabrică la Debrecen, în Ungaria, a anunţat Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Extreior.

Fabrica se va ridica pe un teren de 400 de hectare, aflat în apropierea oraşului, şi va produce pe o singură linie de producţie atât autovehicule tradiţionale, cât şi electrice, cu cele mai moderne tehnologii din industrie auto, a declarat ministrul, citat de hirado.hu.

Competiţia între mai multe oraşe europene a fost acerbă, pentru că s-au luat în calcul mai mulţi factori determinanţi în alegerea definitivă: evaluarea infrastructurii, a dotărilor logistice şi a accesibilităţii forţei de muncă calificate, dar şi o reţea dezvoltată de furnizori. Acest din urmă element a fost un argument important în favoarea Ungariei, fiindcă BMW achiziţionase produse şi servicii în valoare de 1,4 miliarde de
euro din Ungaria, ceea ce implică circa 90 de furnizori ungari, iar numărul acestora va creşte, scrie hirado.hu.

Capacitatea fabricii va fi de 150.000 de maşini pe an. Péter Szijjártó a accentuat că valoarea investiţiei depăşeşte un miliard de euro şi va crea, încă de la început, peste 1000 de locuri de muncă noi. Acesta a explicat că terenul pe care se va ridica fabrica o să ajungă în proprietatea BMW în a doua parte a anului viitor, iar în 2019 va începe recrutarea forţei de muncă.

Anul trecut, 96 de investiţii noi au fost demarate în Ungaria prin intermediul sistemului de promovare al investiţiilor.

CREDIT FOTO: hipa.hu

 

Alte stiri din Auto

Ultima oră