Nou val „catastrofal” de infectări cu coronavirus, posibil în Germania

24 Iul 2022 | scris de Istvan Deak
Nou val „catastrofal” de infectări cu coronavirus, posibil în Germania

Ministrul german al Sănătăţii a avertizat joi, 21 iulie, că Germania va fi lovită de un nou val „catastrofal” de coronavirus dacă nu se iau înainte de sosirea toamnei măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor.

„Dacă intrăm în toamnă aşa cum suntem acum, adică fără noi măsuri de protecţie, fără măşti, fără nimic, ar însemna că numărul de cazuri va creşte accentuat, dar şi că unităţile de terapie intensivă vor fi supraaglomerate”, a declarat el pentru agenția de presă germană dpa, citată de AGERPRES.

Lauterbach a arătat că s-ar putea îmbolnăvi şi personalul din spitale, ceea ce ar crea o presiune şi mai mare asupra sistemului de sănătate. „Este ca o lumânare care arde la ambele capete”, a spus ministrul.

„Avem nevoie de măsuri, este clar,  nu este discutabil, vom fi pregătiţi”, a adăugat el, însă fără a preciza ce măsuri ar putea fi implementate, acestea făcând obiectul unor negocieri confidenţiale cu alte ramuri ale administraţiei, inclusiv cu Ministerul Justiţiei.

Baza legală pentru restricţiile împotriva coronavirusului în vigoare în prezent în Germania expiră în 23 septembrie. Până atunci, Guvernul de la Berlin va trebui să decidă asupra noilor măsuri, a mai declarat Lauterbach.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră