Germania va impune o "carantină de urgenţă" pentru 4 săptămâni. Restricţiile propuse

28 Oct 2020 | scris de I.D.
Germania va impune o "carantină de urgenţă" pentru 4 săptămâni. Restricţiile propuse

Germania va impune o carantină de urgenţă pentru a combate coronavirusul, după ce cancelarul Angela Merkel a convenit cu liderii regionali să ia măsuri naţionale pentru a preveni colapsarea sistemului medical, relatează Reuters.

În cadrul deliberărilor s-a decis, printre altele, să închiderea restaurantelor, facilităţile culturale şi de agrement timp de patru săptămâni, de luni.

"Măsurile sunt dure", a declarat Merkel miercuri la Berlin, după consultările sale cu liderii regionali. „Sunt măsuri împovărătoare”, a recunoscut cancelarul. Dar au ca scop îndeplinit obiectivul ca viaţa publică din Germania să poată fi în mare parte restabilită în decembrie. Merkel a anunţat că la două săptămâni de la intrarea în vigoare a noilor măsuri, se va consulta din nou cu statele federale cu privire la măsurile care ar trebui să intre în vigoare sau să fie modificate. 

Noile restricţii, aplicabile din 2 noiembrie, prevăd de asemenea limitarea reuniunilor la maxim 10 persoane din două gospodării diferite.

Restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de fitness şi bazinele de înot vor fi închise, iar concertele anulate.

De asemenea, populaţia este îndemnată să evite călătoriile neesenţiale. Înnoptările în hoteluri vor fi permise doar pentru călătoriile în scop profesional necesare, călătoriile în scop turistic fiind interzise.

Obiectivul acestor măsuri severe - nu însă la fel de restrictive ca în primăvară, când au fost închise magazinele neesenţiale şi şcolile - este, potrivit lui Merkel, să limiteze cât mai mult efectele economice şi să permită menţinerea şcolilor şi grădiniţelor deschise.

Cancelarul a anunţat de asemenea un nou program de ajutor de urgenţă, în valoare de zece miliarde de euro, pentru companiile afectate de restricţiile antiepidemice.

În ultimele 24 de ore Germania a înregistrat 14.964 de noi cazuri de COVID-19 şi 85 de decese, menţinând în continuare rata infectărilor şi a deceselor sub cea a multora dintre ţările vecine.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră