Avocatul personal al preşedintelui Trump, Rudy Giuliani, a fost testat pozitiv la COVID-19

07 Dec 2020
Avocatul personal al preşedintelui Trump, Rudy Giuliani, a fost testat pozitiv la COVID-19

Preşedintele Donald Trump a anunţat duminică pe Twitter că avocatul său personal, Rudy Giuliani, care coordonează procesul de contestare în justiţie a rezultatului scrutinului prezidenţial pierdut de actualul lider de la Casa Albă, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, informează dpa şi Reuters.

"Rudy Giuliani, de departe cel mai bun primar din istoria NYC şi care a lucrat neobosit pentru a expune cele mai corupte alegeri (de departe!) din istoria SUA, a fost testat pozitiv la Virusul China. Fă-te bine în curând, Rudy, vom continua!!!", a scris Donald Trump în postarea sa pe Twitter.

Giuliani, în vârstă de 76 de ani şi fost primar al metropolei New York, este printre ultimele persoane din cercul de apropiaţi ai liderului de la Casa Albă care s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Preşedintele Trump a fost bolnav de COVID-19 în octombrie şi a petrecut trei nopţi în spital în timpul unei perioade importante a campaniei electorale.

De asemenea, mai mulţi angajaţi ai Casei Albe au fost testaţi pozitiv în aceeaşi perioadă, pe fondul speculaţiilor conform cărora un eveniment cu mulţi participanţi găzduit la Casa Albă a fost sursa focarului de infectare cu noul coronavirus.

Giuliani a călătorit în mai multe state americane în ultimele săptămâni, apărând la evenimente fără mască pentru a susţine acuzaţiile de fraudă electorală pe scară largă la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, fără a prezenta dovezi.

Preşedintele republican Donald Trump şi aliaţii săi au minimalizat adesea pandemia de COVID-19 care face ravagii în SUA, unde cazurile de infectare, spitalizările şi decesele au atins niveluri record.

În ultimele zile, bilanţul îmbolnăvirilor zilnice a depăşit 200.000 de cazuri şi s-au înregistrat peste 2.200 de decese timp de cinci zile consecutiv.

SUA, care au o populaţie de aproximativ 330 de milioane de locuitori, a înregistrat 14.6 milioane de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi peste 281.000 de decese de la începutul pandemiei, mai mult decât orice altă ţară de pe glob. 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră