SUA sprijină cu 800.000 dolari România pentru lupta împotriva coronavirului

18 Apr 2020 | scris de A.A.
SUA sprijină cu 800.000 dolari România pentru lupta împotriva coronavirului

Potrivit comunicatului oficial al Ministerului Afacerilor Externe, SUA va acorda un sprijin financiar românilor pentru a sprijini lupta împotriva răspândirii pandemiei.

” MAE salută anunțul din 16 aprilie al Statelor Unite ale Americii privind acordarea unui sprijin în valoare de 800.000 de dolari României pentru lupta împotriva pandemiei cu noul coronavirus:

https://www.state.gov/update-the-united-states-is-continuing-to-lead-the-humanitarian-and-health-assistance-response-to-covid-19/.

Aceasta decizie demonstrează o dată în plus, mai ales într-o situație de criză globală, soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral.

Ajutorul financiar se adaugă unei cooperări consolidate și continue între România și SUA pentru contracararea efectelor crizei generate de pandemia cu noul coronavirus.

Cu sprijinul SUA, România a obținut un echipament de detecție de tipul RT-PCR, oferit de Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), și a utilizat avioane de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, pentru a aduce în țară de urgență materiale medicale esențiale.

În condițiile în care comunitatea internațională se confruntă cu o criză fără precedent, colaborarea existentă consolidează Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și demonstrează unitatea în fața provocărilor comune.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră