Coronavirus în Marea Britanie: Regina Elisabeta anulează toate evenimentele legate de sărbătorirea celor 94 de ani de viață

18 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Marea Britanie: Regina Elisabeta anulează toate evenimentele legate de sărbătorirea celor 94 de ani de viață

Regina Elisabeta a transmis un comunicat oficial prin care își exprimă intenția de a nu sărbători, așa cum era de așteptat, cei 94 de ani de viață. A solicitat chiar și anularea salvelor de armă care răsunau din toate colțurile țării pentru a marca fericitul eveniment. Ea consideră că aceste manifestări ar fi total deplasate în aceste momente grele pentru țară, precizează Reuters.

Marea Britanie se apropie de vârful pandemie care a luat deja viața a 14.000 de cetățeni.

Regina urmează să-și celebreze vârsta într-un cerc extrem de restrâns pe data de 21 aprilie.

Potrivit unei surse oficiale, Regina a dorit să-i fie respectată cererea de anulare a oricăror manifestări publice ce urmau să celebreze ziua ei, chiar dacă este pentru prima dată în cei 68 de ani de domnie în care și-a exprimat astfel de doleanțe.

Marea Britanie se află în a patra săptămână de restricții dure de circulație, afacerile au fost închise și cetățenii au fost sfătuiți să nu părăsească locuințele.

Alte stiri din Externe

Ultima oră