Juncker: „Istoria îi va da dreptate cancelarului german Angela Merkel în privinţa refugiaţilor”

24 Mai 2019 | scris de A.V.
Juncker: „Istoria îi va da dreptate cancelarului german Angela Merkel în privinţa refugiaţilor”

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a lăudat-o pe cancelarul german Angela Merkel pentru politica sa de primire a refugiaţilor, transmite dpa, citată de Agerpres.

"Angela Merkel a făcut lucrul potrivit în toamna anului 2015, iar istoria va confirma acest lucru. "Dacă ar fi închis frontiera germană, Austria şi Ungaria s-ar fi prăbuşit sub povara refugiaţilor. Acesta este adevărul", a declarat Jean-Claude Juncker într-un interviu apărut în ediţia de vineri a tabloidului Bild.

Întrebat dacă Angela Merkel a condus sau a divizat Uniunea Europeană, Juncker a răspuns: "Puteţi face multe de la Berlin. Asta-i adevărat. Dar o singură persoană nu poate nici să conducă şi nici să divizeze UE. În Europa ai întotdeauna nevoie de aliaţi solizi pe care să te poţi baza şi de mulţi prieteni dacă vrei să realizezi ceva".

Deşi Germania nu a fost "o barcă cu motor", ci mai degrabă "un petrolier lent" în interiorul UE, în momentele cruciale Merkel şi alte "minţi strălucite" au "adus laolaltă oameni şi au pus cap la cap lucruri", a mai spus preşedintele Comisiei Europene.

Alte stiri din Externe

Ultima oră