Cod galben şi portocaliu de ploi şi furtuni în aproape toată ţara

20 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cod galben şi portocaliu de ploi şi furtuni în aproape toată ţara

ANM a emis două avertizări de Cod galben şi Cod Portocaliu de ploi şi furtuni, valabile de miercuri până joi, în aproape toată ţara. Vor fi instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate.

Astfel, în intervalul 20 septembrie, ora 11.00 – 21 septembrie, ora 21.00, va fi Cod galben, cu perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice, în cea mai mare parte a țării.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25... 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50...60 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55...60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h și vijelii.

Codul Portocaliu  e valabil de miercuri, 20 septembrie, ora 16.00 până joi, 21 septembrie, ora 10.00, în județele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău.

În aceste judeţe, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 l/mp.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră