Udrea, în costum de baie, într-un ziar din Costa Rica. "O femeie foarte controversată în ţara ei"

05 Mai 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Udrea, în costum de baie, într-un ziar din Costa Rica.  "O femeie foarte controversată în ţara ei"

Prezenţa unor români fugari în ţara lor atrage din nou atenţia jurnaliştilor din Costa Rica. Încă o publicaţie costaricană dedică un articol românilor care au solicitat statut de refugiat politic în ţara lor, dar şi în alte ţări, cum ar fi cazul lui Radu Mazăre, în Madagascar.

Este vorba despre Diario Extra, care publică un articol intitulat "Românii fugari aleg Costa Rica drept refugiu", în tonul articolelor anterioare, din Nacion şi Costa Rica Hoy, care au comentat primele sosirea fostei ministre din România în ţara lor şi problema de imagine pe care o reprezintă această situaţie pentru Costa Rica, ţară folosită drept refugiu "de către corupţi".

Diario Extra scrie despre Elena Udrea, folosind multe informaţii publicate de presa din România, afirmând că este "o femeie foarte controversată în ţara ei", amintind că este fost ministru şi că este acuzată de corupţie. Articolul o menţionează şi pe Alina Bica, fostul procuror-şef al DIICOT, care a solicitat şi ea, din ianuarie, statut de refugiat politic în Costa Rica.

"Costa Rica şi Madagascar sunt separate de mii de kilometri şi de multe ore de zbor cu avionul, însă au o particularitate care atrage românii care încearcă să fugă de justiţia din ţara lor: niciuna nu are tratat de extrădare cu România", scrie autorul articolului din publicaţia din Costa Rica, precizând că tocmai de aceea Costa Rica a devenit o destinaţie de aur pentru politicienii din "statul balcanic" şi că cel mai recent caz este al Elenei Udrea, fost ministru al Turismului, despre care afirmă că a fost acuzată de trafic de influenţă şi că a cerut azil politic.

Diario Extra reaminteşte că, potrivit legislaţiei costaricane, persoana care a solicitat statut de refugiat politic are un an la dispoziţie, în care nu poate fi extrădată în ţara de origine, în aşteptarea unui răspuns la solicitare. Publicaţia mai aminteşte, în acest context, şi faptul că ambasadorul român în Costa Rica, Ion Vîlcu, a fost rechemat de la post.

Articolul este ilustrat cu fotografii deja celebre ale Elenei Udrea dintr-un pictorial pentru revista The One, precum şi cu o altă imagine, difuzată de tabloidul Libertatea, în care Udrea apare în costum de baie, la mare, comentariul care le însoţeşte fiind "Elena Udrea este o femeie foarte controversată în ţara ei".

Un articol similar, care vorbeşte despre Costa Rica şi Madagascar, ca refugiu pentru corupţii noştri, a fost publicat şi de cotidianul madrilen La Vanguardia, care reaminteşte, în tot acest context, că "Guvernul social-democrat a solicitat demiterea procurorului anticorupţie Laura Codruţa Kovesi, una dintre cele mai populare figuri din ţară, pe care o acuză că, prin instituţia pe care o conduce, DNA, ar conduce investigaţii politice, nu judiciare".

CITIŢI ŞI: Prezenţa Elenei Udrea îi deranjează pe costaricani: Mai bine o deportăm, avem destui corupţi de-ai noştri

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră