Elena Udrea a luat-o pe urmele Alinei Bica. A ajuns în Costa Rica

16 Feb 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Elena Udrea a luat-o pe urmele Alinei Bica. A ajuns în Costa Rica

Elena Udrea a ajuns săptămâna trecută în Costa Rica, acolo unde se află și Alina Bica, fosta şefă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), potrivit Rise Project.

După ce a lipsit de la un termen al procesului în care este acuzată de finanțarea ilegală a campaniei electorale din 2009, Udrea a recunoscut că a plecat din țară, ea neavând nicio interdicţie în acest sens.Udrea ar fi aterizat pe aeroportul internațional San Jose în urmă cu o săptămână, pe 7 februarie 2018, potrivit Rise Project.

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, a reacționat dur pe Facebook, după ce jurnaliștii de la Rise Project au scris că se află în Costa Rica de pe 7 februarie.

După ce a ieșit un rahat cu dezvăluirile despre abuzurile din justiție, după ce Sistemul a dat șah mat, și Kovesi a umilit iar toți marii politicieni și conducători ai țării (bravo ei), presa e gata să meargă pe manipulare și să facă subiect cu Elena Udrea, că să se schimbe tema și să nu mai vorbească nimeni despre ce se întâmplă în România.
Trec peste întrebarea cum e posibil să primești informații despre prezența unei persoane libere, despre unde circulă ea prin lume???
Rămân la întrebarea, pe unde umblu? 
Și vă spun lașilor, pe unde vreau eu, câtă vreme sunt un cetățean liber, chiar și al unei țări care nu mai respectă nimic din ceea ce înseamnă libertatea și drepturile cetățenilor. 
Nu am fugit nicăieri că nu aveam de ce să fug, că nu mă oprea nimic să călătoresc prin lume, pot fi oriunde vreau eu să fiu și, să mă întorc atunci când îmi termin treaba, vacanță, vizita etc.
Lăsăți manipulările! Ocupați-vă de ce e important pentru țară, dacă vreți să faceți ceva util. Sau, dacă ați înțeles că nu aveți mari șanse de izbândă, luați-va vacanță și mergeți în Costa Rica, că să va lămuriți cum stau lucrurile, să nu trăiți în poveștile Securității
”, a scris Udrea.

Fosta șefă a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Alina Bica, s-a refugiat în America Centrală. Între timp, în România, i se derulează procesul în care este acuzată de abuz în serviciu într-un dosar cu prejudiciu estimat la zeci de milioane de euro, scrie Rise Project.

RISE Project a documentat activitățile Alinei Bica în Costa Rica și a descoperit că fosta procuroare antimafia a intrat în afaceri cu oameni condamnați sau anchetați în România pentru fraudă și corupție. Fixerul costarican al fostei șefe a DIICOT este un afacerist controversat care i-a luat sub aripa sa ocrotitoare și pe alți români care au avut probleme cu legea.

Potrivit Hotnews, odată cu plecarea Elenei Udrea și a lui Vlad Cosma, numărul fugarilor condamnați sau judecați pentru fapte de corupție a ajuns la 11. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră