TESTARE: 2 preoți și 4 angajați ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, confirmați pozitiv la noul coronavirus

25 Apr 2020 | scris de A.A.
TESTARE: 2 preoți și 4 angajați ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, confirmați pozitiv la noul coronavirus

Șase persoane, dintre cele 37 de la Mănăstirea „Sfântul Ioan” din Suceava și de la căminul de bătrâni patronat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților care au fost în contact cu ÎPS Pimen, au fost confirmate cu noul coronavirus.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Manuela Trifan, a declarat, vineri, că 31 de rezultate au fost negative și 6 pozitive pentru noul coronavirus: doi preoți și patru angajați din sectorul administrativ al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, precizează Monitorul de Suceava.

Dr. Trifan a precizat că testele tuturor celor 15 angajați ai căminului pentru persoane vârstnice patronat de Arhiepiscopie au avut rezultate negative, prin urmare nu sunt infectați.

Reamintim că după ce ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, DSP Suceava a testat, marți, 21 aprilie, 22 de contacți direcți de la mănăstire ai înaltului prelat, precum și pe cele 15 persoane care deservesc căminul de bătrâni. Alți 25 de preoți de la diverse parohii au fost testați în următoarea zi, miercuri, și se așteaptă rezultatele.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră