Coronavirus în Vrancea: 29 cazuri pozitive descoperite în Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice

18 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Vrancea: 29 cazuri pozitive descoperite în Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice

Un număr de 29 de persoane, angajaţi şi beneficiari ai Centrului Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice (CRPV) Odobeşti al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, au informat sâmbătă reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea.

"Vineri s-au recoltat 48 de probe de la CRPV Odobeşti. În urma testării, 16 probe au fost negative şi alte 29 pozitive la infecţia cu COVID-19. În cazul a trei probe rezultatul a fost incert, motiv pentru care se va repeta recoltarea", a declarat, pentru Agerpres, directorul adjunct al DSP Vrancea, Dragoş Cozma.

Potrivit acestuia, la CRPV Odobeşti au fost testaţi 37 de beneficiari, 10 persoane din rândul personalului medical şi un muncitor.

Ancheta epidemiologică la CRPV Odobeşti a fost demarată după ce doi bătrâni, rezidenţi ai centrului, au fost confirmaţi pozitiv la COVID-19, iar unul dintre aceştia a decedat în cursul zilei de miercuri.

DGASPC Vrancea susţine că s-au luat toate măsurile necesare pentru protejarea beneficiarilor şi a salariaţilor, prin asigurarea de materiale de protecţie, substanţe dezinfectante, interzicerea accesului altor persoane în incinta centrelor, precum şi izolarea preventivă la locul de muncă a salariaţilor de la intrarea în vigoare a Ordonanţei militare nr. 8/2020. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră