Spitalele Floreasca şi de Arşi din Capitală vor fi relocate

20 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Spitalele Floreasca şi de Arşi din Capitală vor fi relocate

Ministrul Sănătății, Florian Dorel Bodog, și primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, au semnat miercuri un protocol de colaborare privind relocarea Spitalului de Urgență Floreasca şi a celui de Arşi într-un ansamblu de clădiri noi.

Ministrul Bodog a spus că, în prezent, condiţiile sunt limitate în cele două spitale şi nu se mai poate face mare lucru. "Practic, orice posibilitate de extindere, orice posibilitate de îmbunătățire a circuitelor a fost depășită la nivelul Spitalului Floreasca, iar la nivelul Spitalului de Arși, după cum știți, s-au făcut renovări la Terapie intensivă, iar în rest mare lucru nu se mai poate face. Ne dorim condiții de spitalizare, de acces la tehnologie medicală de ultimă oră, condiții egale pentru cetățenii români cu cei europeni, acesta este motivul pentru care am salutat inițiativa domnului primar", a declarat Florian Bodog.

Noile clădiri în care vor fi relocate cele două spitale vor fi construite în zona Băneasa, cu intrare pe şoseaua București-Târgoviște nr. 10, pe un teren de șapte hectare. Costurile de aproximativ 200-250 de milioane de euro și toate dotările vor fi suportate integral de Primăria Sectorului 1.

Noul spital ar urma să fie dotat și cu heliport și nu va acoperi doar nevoile Bucureștiului."Avem un teren de șapte hectare în zona de nord a Bucureștiului (Băneasa), unde vom construi un spital. Vom reloca cele două spitale — Floreasca și de Arși", a anunțat Dan Tudorache.

El a mai spus că Primăria Sectorului 1 va da spitalul la cheie Ministerului Sănătății, fără niciun cost. "Noi sperăm, respectând toate termenele, că va fi gata în 3-4 ani. După ce vom reloca cele două spitale, Floreasca și de Arși, e treaba Ministerului Sănătății ce va face cu cele două clădiri", a adăugat Tudorache.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră