"Studiem acum care sunt sistemele folosite în alte oraşe. Am dat exemplul de la Barcelona, un exemplu recent. Era o stradă în Barcelona care putea să fie pietonală, asta era propunerea Primăriei şi evident, avea un impact pentru locuitorii din zonă. Au organizat un referendum electronic, un sistem destul de ieftin, trei-cinci mii de euro, locuitorii au avut posibilitatea timp de o lună să se exprime (...). Noi nu ştim dacă vom organiza un referendum, dacă vom organiza nişte dezbateri cu asociaţii care reprezintă locuitorii, adică oameni şi religioşi şi mai puţin religioşi. Dacă ne dăm seama că va fi dificil, pentru că nu există cultura aceasta sau nu există asociaţii care reprezintă bine cetăţenii (...), atunci probabil o să hotărâm să facem chiar un mic referendum, care să fie adaptat, adică să nu fie într-o singură zi, într-un singur fel, ceva care nu ar costa mult pentru locuitorii Sectorului 1 (...). Dar nu va fi organizat numai de USB, vrem să fie organizat cu Primăria Sectorului 1. Dacă Primăria Sectorului 1 se opune şi nu vrea, atunci va trebui să facem noi ceva special şi în afara Primăriei", a declarat Clotilde Armand, marţi, la RFI.
Ea a mai spus că proiectul de finanţare a Catedralei Neamului a picat la vot în Consiliul Local al Sectorului 1. Clotilde Armand susţine că cererea de finanţare a fost făcută neprofesionist.
"În primul rând, o privesc ca pe ceva foarte neprofesionist. Este o cerere foarte mare. Sunt mai mult de 2,5 milioane de euro. Am primit-o în ziua precedentă, n-a fost foarte bine fundamentată, în nici un caz, n-am primit un plan de finanţare, aşa cum sunt eu obişnuită la birou şi după o zi a fost supusă Consiliului Local".