Scrisoarea unei jurnaliste bolnave de cancer. ​DOAMNĂ MINISTRU, VĂ ROG, VĂ IMPLOR, VĂ CER SĂ ÎMI PRELUNGIȚI VIAȚA!

31 Ian 2018 | scris de Sebastian S. Eduard
Scrisoarea unei jurnaliste bolnave de cancer. ​DOAMNĂ MINISTRU, VĂ ROG, VĂ IMPLOR, VĂ CER SĂ ÎMI PRELUNGIȚI VIAȚA!

În vârstă de 54 de ani, Miriam Eugenia Soare povestește că, în 2015, a fost diagnosticată cu cancer la sân și a suferit o dublă mastectomie.

După un an, medicii din România i-au spus că are o răceală la plămâni și i-au dat o rețetă cu antibiotic. Adevărul a fost mult mai dur, medicii din Istanbul i-au descoperit metastaze pulmonare...

Miriam a cheltuit în ultimii ani sume uriașe pentru investigații și tratamente. Acum a găsit o clinică în Hamburg care își asumă tratarea ei, însă a ajuns pe fundul sacului. Femeia s-a adresat CASMB-ului şi explică într-o scrisoare publică situaţia disperată în care se află.

 

Scrisoarea integrală a jurnalistei:

 

SCRISOARE DESCHISĂ DOAMNEI MINISTRU AL SĂNĂTĂȚII

DOAMNĂ MINISTRU, NU MĂ LĂSAȚI SĂ MOR!

 

Sunt Eugenia Soare, cetățean român și vă cer AJUTORUL, DOAMNĂ MINISTRU. Am 54 de ani și statul român, prin legile lui absurde și abuzive, mă condamnă la moarte, când pentru suma de doar nouă mii de euro, bani cu care ministerul condus de dumneavoastră cumpără doar pixuri, eu sunt lăsată să mor.

În septembrie 2015 am fost diagnosticată cu un carcinom triplu negativ la sân, cea mai invazivă și rară celulă malignă. Preventiv, mi-au fost scoși ambii sâni. Această dublă mastectomie am făcut-o în spitalul MedLife, pe bani personali, pentru că, în urma unei operații la care am fost supusă în anul 2000 la Institutul Oncologic Fundeni, am fost infectată cu Hepatită Virală C.

Având o fibroză hepatică de gradul trei, nu am putut face tratament chimioterapeutic, fapt pentru care am depus dosarul de tratament la CASMB, pentru terapia NON INTERFERON, dosar ce mi-a fost respins pe motiv că nu am fibroză de gradul patru, adică nu sunt suficient de bolnavă și, nu s-a ținut cont că am comorbidități, ci dimpotrivă.

libris.ro%20 orange.ro

În septembrie 2016, la examinarea de un an de la dubla mastectomie, în urma efectuării computerului tomograf, mi s-a spus că am niște noduli pulmonari nesemnificativi, probabil de la o răceală mai puternică din copilărie.

După numai cinci luni, starea mea de sănătate s-a degradat semnificativ, începând să tușesc necontrolat și să am o stare de oboseală permanentă, până într-o zi când am leșinat și fiul meu m-a dus la Spitalul Județean Ilfov unde, în urma investigațiilor și a unei radiografii pulmonare, mi-au spus că am o răceală la plămâni și mi-au dat o rețetă cu antibiotic!!!

Medicul de familie m-a sfătuit să fac un PET CT. Când am vrut să mă programez la o clinica privată din țară, pentru că imagistica pe asigurarea de stat este doar un vis frumos, mi-au spus că nu au loc decât peste trei luni.

Atunci, tot pe bani personali, am plecat la Istanbul unde, a doua zi am făcut PET CT-ul, la un preț mult mai mic decât in România.

Acest examen imagistic a relevat, fără dubiu, că ceea ce în Romania erau “ganglioni nesemnificativi și o banală răceală pulmonară” erau de fapt METASTAZE PULMONARE. M-am internat și m-am operat de plămâni, pe data de 18 iulie, chiar în ziua în care împlineam 54 de ani, pentru că o altă dată liberă pentru operație nu aveau la spital. Plămânul mi-a fost capsat cu cleme din titaniu, pe care tot eu le-am plătit cu suma de 1400 euro, pentru că asigurarea nu acoperă acest “lux”.

Mai multe pe MyMAGAZINE.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră