Rudele victimelor de la Colectiv cer ca statul să fie parte în proces

21 Mar 2017 | scris de Magda Marincovici
Rudele victimelor de la Colectiv cer ca statul să fie parte în proces

Rudele victimelor de la Colectiv au solicitat prin avocați la Judecătoria Sectorului 4 includerea ca părți responsabile civilimente a Ministerului Sănătății și a statului român, reprezentat de Ministerul Finanțelor, pentru acoperirea daunelor stabilite la finalul procesului. 

"Din punctul nostru de vedere, statul nu a respectat Constituţia, nu a respectat dreptul de a-şi proteja cetăţenii. Şi Ministerul Sănătăţii la fel. La Spitalul de Arşi nu funcţiona acea cameră de arşi, acel bloc operator”, au susţinut unii dintre avocaţi.

Pronunţarea asupra solicitării a fost amânată pentru 4 aprilie.

Rudele celor decedaţi şi răniţii din Colectiv au mai cerut ca în proces să fie introdusă şi firma care a organizat concertul din club. Judecătorul a respins, însă, cererea.
"Judecata se desfăşoară numai cu privire la persoanele din rechizitoriu. Respinge introducerea în cauză a societăţii Digidream. Cu privire la introducerea în proces a statului român ca parte responsabilă civilmente, ne vom pronunţa la următorul termen de pe 4 aprilie, pentru a da posiblitatea avocaţilor de a depune concluzii scrise”, a anunţat judecătorul dosarului.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră