Principele Nicolae s-a căsătorit cu aleasa inimii sale. Sute de persoane au aplaudat mirii, la Sinaia (VIDEO)

30 Sep 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Principele Nicolae s-a căsătorit cu aleasa inimii sale. Sute de persoane au aplaudat mirii, la Sinaia (VIDEO) Galerie foto (7)

Nepotul Regelui Mihai I al României, Principele Nicolae, s-a căsătorit religios, duminică, la Biseria Sf. Ilie din Sinaia, cu aleasa inimii sale, Alina Maria Binder. O căsătorie la care, spre dezamăgirea multora, nu au participat reprezentanţii Casei Regale.

Slujba cununiei a avut loc la Biserica "Sfântul Ilie" din Sinaia, acolo unde s-a căsătorit religios şi Principesa Ileana a României, ceremonia fiind oficiată de un sobor de preoţi condus de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. 

Sinaia, oraşul în care amprenta regalităţii nu a putut fi ştearsă nici de anii comunismului, şi-a întâmpinat oaspeţii cu eleganţă şi măsuri speciale, pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentului. Sute de oameni s-au adunat la biserica Sfântul Ilie, pentru a-i primi în aplauze pe miri, iar alte sute s-au aliniat pe trotuare, pe traseul de la biserică la Cazinoul din Sinaia, unde mirii au dat petrecerea la care au fost invitaţi 200 de oaspeţi. Circulaţia în perimetrul bisericii, în timpul şi la încheierea slujbei cununiei, la ieşirea mirilor, a fost redirecţionată, totul desfăşurându-se civilizat, fără blocaje şi incidente.

„Sinaia e un oraș special în care se întâmplă multe evenimente. Probabil va fi închisă criculația între Biserica Sfântul Ilie și Cazinonul din Sinaia, pe o lungime de doi kilometri. Nunta se va ține la Cazino, în sala oglinzilor, o sală celebră. E un loc de cultură. Am primit și eu invitație și voi merge cu mare plăcere”, a declarat înaintea evenimentului, primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Cununia nepotului Regelui Mihai I, Nicolae Medforth-Mills, cu Alina Maria Binder, a fost fiind oficiată de un sobor de preoţi condus de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. 

Nicholas Medforth-Mills este fiul principesei Elena a României şi al lui Robin Medforth-Mills. Este născut pe 1 aprilie 1985, în Meyrin, Elveţia. A primit titlul de principe la împlinirea vârstei de 20 de ani, însă printr-un document semnat la 1 august 2015 şi intrat în vigoare imediat i-au fost retrase titlul şi calificativul şi a fost exclus din linia de succesiune la tronul României, un gest aspru criticat nu doar de susţinători vechi ai monarhiei în România, ci şi de oameni simpli, pentru care principele Nicolae reprezintă o speranţă de schimbare pentru ţară. Carismaticul prinţ s-a făcut, de-a lungul anilor, după ce a fost prezentat românilor de către bunicul său, la reîntoarcerea în patrie în anii 90, foarte îndrăgit, fiind văzut de mulţi drept demnul urmaş la tron al Regelui Mihai I.

Nepotul Regelui Mihai i-a invitat la cununie pe membrii Casei Regale, însă aceştia nu au onorat evenimentul. Custodele Coroanei, Margareta, a postat pe site-ul Casei Regale un anunţ referitor la o deplasare în Alsacia în perioada nunţii. Nici Principesa Elena, mama Principelui Nicolae, nu a participat la cununia acestuia, fiind prezentă în schimb sora mai mică a lui Nicolae, care a fost domnişoară de onoare.

Alina Maria, soţia lui Nicolae, a purtat o rochie creată de un designer român, cu subtile motive populare.

Invitaţii au avut drept dress code rochii de zi şi pălărie pentru doamne şi domnişoare şi costum ori uniformă pentru domni, potrivit invitaţiei trimise celor pe care Principele şi soţia sa i-au dorit alături în această zi deosebită din viaţa lor.

Mirii au două perechi de naşi, repectiv un cuplu de români care locuiesc în Marea Britanie şi un om de afaceri bucureştean şi soţia acestuia. Ei au ajuns la biserică cu aproximativ 15 minute înaintea mirilor şi i-au preluat pe aceştia de la autovehiculul care i-a lăsat în faţa lăcaşului de cult.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră