Prima groapă în Ocolitoarea Bacăului, tronson inaugurat de Iohannis și Orban

04 Dec 2020 | scris de A.V.
Prima groapă în Ocolitoarea Bacăului, tronson inaugurat de Iohannis și Orban

Un service auto din Bacău a postat online imagini cu prima groapă apărută pe varianta ocolitoare a orașului Bacău, informează europafm.ro.

Tronsonul din A7 a fost inaugurat, miercuri, în săptămâna alegerilor parlamentare, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban.

„Fără parapeţi de protecţie pe 3 km, fără dispozitive de acoperire a rosturilor de dilataţie (au turnat afalt sa dea bine la presă) şi cu alte elemente de siguranţă lipsă. Câteva ore mai târziu primele maşini îşi spărgeau jantele în găurile apărute la rosturile nefinisate. Vă aduceţi aminte de inaugararea lui Ponta din 2014? Este că nu avem nici o diferenţă?”, a notat un internaut pe un grupul de Facebook intitulat „Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR S.A”.

Compania de Infrastructură Rutieră a transmis, joi seară, că deteriorările au fost determinate de o eroare de fabricație. Potrivit CNAIR, au fost realizate lucrări de remediere, iar acum se circulă în condiții de siguranță.

„Imediat ce a fost constatată această problemă, antreprenorul a semnalizat zona respectivă şi a executat în regim de urgenţă lucrările de remediere, astfel încât la această oră se circulă în condiţii de siguranţă pe toată lungimea VO Bacău. Având în vedere că, până la recepţia finală a lucrărilor, constructorul mai are de realizat astfel de rosturi, circulaţia pe acest obiectiv se desfăşoară cu restricţie de viteză de 90 km/h”, menţionează CNAIR.

Varianta de Ocolire a municipiului Bacău a costat 668,33 milioane de lei (fără TVA), iar antreprenorul care s-a ocupat de execuţia porţiunii de drum a fost Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Sursa de finanţare o reprezintă fondurile europene nerambursabile.

Lungimea întregii lucrării este de 30,843 km. Proiectul a constat în construcţia a şapte poduri, opt pasaje, un nod rutier, şapte intersecţii de tip giraţii şi o parcare de scurtă durată.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră