Politicienii cercetaţi penal vor putea face parte din Guvernul Dăncilă

22 Ian 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Politicienii cercetaţi penal vor putea face parte din Guvernul Dăncilă

Lista cu membrii Guvernului condus de premierul desemnat Viorica Dăncilă va fi adoptată vineri, prin vot, de conducerea PSD, iar pe această listă se vor putea regăsi şi persoane cercetate penal, după cum declară preşedintele partidului, Liviu Dragnea. 

"Azi a fost susţinut în unanimitate ca vineri să ne vedem la ora 11,00, să adoptăm prin vot componenţa cabinetului, dar, ca şi procedură, fiecare organizaţie sau fiecare membru al CEX să facă propuneri pentru un membru al cabinetului. (...) Ele vor fi centralizate şi vom veni în Comitetul Executiv vineri, unde va fi votat fiecare în parte. Dacă vor fi mai multe propuneri pe un minister, CExN va analiza cu multă seriozitate şi cu multă atenţie care este cea mai buna propunere (...)", a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, conform agerpres.ro

Întrebat de un ziarist, liderul PSD a confirmat că membri partidului care sunt cercetaţi penal vor putea să facă parte din cabinetul Viorica Dăncilă. "Am hotărât să ne facem noi guvernul şi nu alte instituţii", a precizat Dragnea, conform hotnews.ro.

Referindu-se la vicepremierul Paul Stanescu, în cazul căruia Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca, joi, o cerere de confirmare a redeschiderii urmăririi penale, Dragnea a precizat: "Am hotărât să ţinem cont de voturile românilor din decembrie şi să ne facem noi guvernul".

"Dacă mă lansez într-o analiză şi dacă aş spune exact ce gândesc, bineînţeles că vor sări foarte mulţi şi dintre dumneavoastră şi dintre aşa zişi gardieni ai statului de drept că influenţez justiţia. Dar, nu i-am văzut sărind când procurorul general ameninţă public Curtea constituţională, când alţii domni şi doamne îşi dau cu părerea şi fac presiuni pe justiţie. Chiar nu este nevoie să-mi dau cu părerea că în spaţiul public se descifrează această acţiune care din păcate nu este singulară. Este o lovitură disperată", a mai spus Dragnea, despre acest caz.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră