Din punctul de vedere al regizorului Nae Caranfil viața în România ar putea fi catalogată ca un film-catastrofă sau ca o dramedie, în care se îmbină în același timp convenții dramatice și comice, o descriere nu departe de ceea ce simțim la rându-ne, în fiecare zi...
"Filmul catastrofă nu e neapărat ceea ce ne obișnuim să ne imaginăm, avionul care se prăbușește prine munți, deși avem exemplul la îndemână, ci e un film care începe agreabil, domestic, cu oameni din diferite structuri sociale care se îmbarcă undeva pentru un voiaj, un voiaj cu multe obstacole, căderi în gol, dar care se termină cu bine. Eu sunt optimist, viața în România se va termina cu bine la un moment dat. Dar se va termina", a spus Nae Caranfil, la emisiunea "În fața ta" de la Digi24.
"Dramedia este genul meu favorit și îmbină într-un mod foarte aproape de viața reală lucruri care sunt convenții, convenția comică cu cea dramatică. Convenția comică s-ar putea baza pe gag. România e plină de gaguri, oameni politici, fiecare din el e un gag în sine, cei puțini care nu sunt gaguri sunt cazuri dramatice", a adăugat regizorul.
"Nu ai ce să faci, deschizi televizorul și te apucă râsul. Îl închizi și te apucă plânsul", a răspuns Nae Caranfil, întrebat fiind dacă viața în România este amuzantă.
Nae Caranfil a prezentat și una dintre ideile sale în legătură cu un proiect turistic, un loc tematic în care s-ar fi putut experimenta viața trăită în comunism.
"Apropo de Dracula Land, avusesem o idee de a face nu un Dracula Land, ci un parc tematic consacrat comunismului. Luat un oraș care a rămas ca pe vremea aceea - sunt câteva - și eliberat locul, angajați oameni și invitați turiști să trăiască 24 sau 48 ore în condiții identice ca cele din anii 80. La coadă, cu anchete la Securitate, cu probleme la bloc”, a spus Nae Caranfil.