Ministerului Educației le oferă profesorilor acces gratuit la platformele educaționale Google și Microsoft

06 Sep 2020
Ministerului Educației le oferă profesorilor acces gratuit la platformele educaționale Google și Microsoft

Ministerul Educației și Cercetării a semnat un parteneriat cu companiile Google și Microsoft pentru a oferi acces gratuit la toate platformele educaționale dezvoltate acestea, inclusiv la programele-suport și la resursele educaționale, relatează basilica.ro.

„Astfel, platformele G Suite for Education și Microsoft Office 365 A1 pot fi utilizate în procesul de predare, cu interfață în limba română”, informează un comunicat de presă al ministerului.

Ambele licențe se activează în mod gratuit, prin intermediul portalului clasaviitorului.ro și pot fi utilizate pe durata de funcționare a unității de învățământ.

Aceste aplicații le oferă profesorilor posiblitatea de a gestiona fluxul de lucru la clasă cu ajutorul Google Classroom sau Microsoft Teams (distribuire materiale suport de curs, distribuire teme, acordare de feedback personalizat, notare), de a organiza videoconferințe cu Google Meet sau Teams, și de a folosi tabla virtuală cu ajutorul Google Jamboard sau Microsoft Whiteboard.

Parteneriatul include programe de formare a profesorilor pentru utilizarea platformelor și resurse care le permit elevilor și studenților să folosească mai eficient tehnologia digitală.

Foto credit: Facebook / Edu Apps

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră