Ministerul Finanţelor va centraliza restanţele la Fisc ale tuturor contribuabililor

25 Apr 2018
Ministerul Finanţelor va centraliza restanţele la Fisc ale tuturor contribuabililor

Restanţele la Fisc ale tuturor contribuabililor vor fi centralizate în perioada următoare, de către Ministerul Finanţelor. Centralizarea se va face înaintea intrării în vigoare a declaraţiei unice de impozitare.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat că în acest fel va exista o situaţie la zi a tuturor datoriilor către stat ale fiecărui contribuabil, potrivit Radio România Actualităţi (RRA).

"Este o abordare simplificată şi cred că este o chestiune normală. Preferăm să trimitem acasă sau să primim acasă fel de fel de înştiinţări din partea ANAF-ului? Nu are logică. Trebuie să fim cu toţii responsabili din punct de vedere fiscal, trebuie să ştim noi, şi stat şi contribuabilul, care sunt obligaţiile, să nu mai fie întârzieri şi restanţe, inclusiv în deciziile de impunere pe care statul nu le-a emis de ani de zile. În a doua parte a acestui an o să avem o centralizare a tot ce înseamnă istoric sau restanţe ale deciziilor de impunere de către stat în anii trecuţi pentru a avea un moment de zero. Trecem la un alt sistem, pe declaraţia unică, în acest an şi în plus cu toţii vom şti exact care ne sunt restanţele, statul să propună un mecanism pentru ca aceste restanţe să poată fi plătite – eu o să propun acest lucru – până la finele acestui an cu un mecanism de stimulare, pentru că n-a fost vina contribuabilului că statul n-a trimis, să spunem, o decizie de impunere", a declarat Eugen Teodorovici.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră