Ion Alexie, medic infecţionist în SUA: După zece zile de la primul test pozitiv, dacă nu are febră, pacientul este externat

28 Mai 2020 | scris de A.V.
Ion Alexie, medic infecţionist în SUA: După zece zile de la primul test pozitiv, dacă nu are febră, pacientul este externat

Medicul Ion Alexie spune că în spitalul Summerlin din Las Vegas în care lucrează specialiştii aplică deja recomandările făcute de Centrul de Control al Bolilor din America, după ce mai multe studii făcute în laborator  au arătat că segmentele de ARN ale virusului SARS COV – 2 detectate la pacienţii care s-au vindecat clinic sunt de fapt părţi ale virusului mort şi neviabil, deci neinfecţios.

“Din aceste motive CDC a adăugat la planul iniţial de oprire a izolării cu două teste PCR negative despărţite de o zi, a doua variantă de oprire a izolării în următoarele condiţii:

1. Au fost în izolare pentru 10 zile de la primul test PCR pozitiv şi de când au avut simptome de boală

2. Nu mai au simptome de boală

3. Nu au avut febră în ultimele zile din cele 10 de mai sus

Excepţie fac pacienţii cu un sistem imunitar fragil, precum cei cu transplanturi, leucemii, sau cei pe doze mari şi îndelungate de steroizi sau alte medicamente imunosupresoare”, explică medicul Ion Alexie din Las Vegas, citat de Mediafax.

"Sunt pentru ca pacienţii asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară să fie trataţi la domiciliu. Nu vă ascund faptul că noi acum primim tot felul de pacienţi care trebuie să fie supuşi testării. Ei se feresc foarte mult ca să fie testaţi pentru că legea spune că, dacă testul PCR iese pozitiv, ei trebuie să fie obligatoriu internaţi în spital. Din acest considerent ei nu se mai adresează medicilor şi atunci se pot pierde diagnostice ale unor patologii foarte dificile şi cu consecinţe ulterioare semnificative”, spune Prof. Dr. Olga Simionescu, şefa Clinicii Dermatologie 1 a Spitalului Colentina din Capitală. 

În România pacienţii cu Covid 19 stau internaţi în spital mai multe săptămâni la rând, până ce testele ies negative de două ori la interval de o zi, blocând astfel accesul pacienţilor cu alte afecţiuni la tratament. Medicul Ion Alexie spune că urmărirea exclusivă a diagnosticului Covid ar putea fi o capcană. 

Costurile legate de spitalizarea unui pacient cu Covid sunt foarte mari.

„E greu de dat un răspuns punctual, pentru că depinde de foarte mulţi factori. O medie la cei vindecaţi până în prezent ajunge la 11.200 lei / pacient vindecat. Un maxim înregistrat până în prezent e de 33.800 lei”, a declarat la jumătatea lunii aprilie pentru mediafax Mircea Abrudean, prefectului Clujului.

 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră