Gabriela Firea propune închiderea şcolilor şi grădiniţelor din Capitală

09 Mar 2020
Gabriela Firea propune închiderea şcolilor şi grădiniţelor din Capitală

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat luni suspendarea activităţii teatrelor aflate în subordinea Primăriei Capitalei.

Ea a precizat, de asemenea, că vor fi suspendate concerte şi manifestări ale mai multor instituţii - Opera Comică, Centrul Municipal pentru Tineret, Centrul pentru Seniori, ARCUB, Creart, PROEDUS, Muzeul Literaturii, Muzeul Municipiului Bucureşti.

De asemenea, meciurile de handbal ale CSM se vor desfăşura fără spectatori.

Gabriela Firea a făcut apel, în Comandamentul de urgenţă, convocat la PMB în contextul apariţiei primelor cazuri de coronavirus în Capitală, ca bucureştenii să ţină cont de toate recomandările autorităţilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor. 

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunţat că solicită oficial Comitetului pentru Situaţii Speciale de Urgenţă să decidă închiderea şcolilor şi grădiniţelor în Bucureşti.

"Putem sa fim responsabili si intelepti si sa inchidem scolile si gradinitele. O spun atat ca primar, cat si ca parinte si va spun de ce. Domnul care a venit din Italia nu a intrat imediat in izolare. S-a mai intalnit cu alte persoane. Va dati seama ce inseamna o adevarata ancheta epidemiologica. Va dati seama ca in momentul in care un singur copil are test pozitiv se va declansa o adevarata groaza. Rapiditatea cu care se poate raspandi un virus este imensa. Nu se poate face preventie cu rezultate bune decat luand masuri care pot fi contestate, dar aici nu mai e vorba de politica, nici de fotbal. E vorba despre viata oamenilor. Am vazut autoritati care se tem sa ia masuri pentru ca se tem sa fie criticate. Eu imi asum sa fiu criticata. Pe raza municipiului Bucuresti scolile si gradinitele trebuie inchise. Noi nu putem impune, dar putem transmite aceasta rugaminte, sa facem aceasta propunere. Aceasta este propunerea noastra. O spunem clar si raspicat si nu ne e teama de nicio critica", a declarat Firea.

Reamintim căRomânia oprește toate zborurile din și spre Italia, din cauza epidemiei cu coronavirus, începând cu data de 9 martie, ora 12.00, până în 23 martie. Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră