Fake news! Nu! Teste false!

25 Mar 2020 | scris de A.A.
Fake news! Nu! Teste false!

O veste șocantă în această seară vine rintr-un comunicat al procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Aceștia au efectuat, miercuri, 25 martie, zece percheziţii în Capitală şi judeţele Constanţa, Galaţi şi Cluj, la persoane care vindeau online teste rapide pentru depistarea coronavirusului, despre care anchetatorii susțin că sunt false.

"Într-o cauză penală înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În data de 25 martie, au fost puse în executare 10 mandate de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa Galaţi şi Cluj", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Procurorii au ridicat de la o firmă aproape 10.000 de teste rapide pentru depistarea infecţiei cu coronavirus, despre care anchetatorii susţin că nu au această aptitudine.

"În urma efectuării percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate de la sediul unei societăţi comerciale 9.360 de teste inscripţionate "VivaDiag Covid 19 lgM/lgG Rapid Test", care erau prezentate în mediul online drept teste rapide pentru depistarea infecţiei cu Covid - 19, dar cu privire la care există suspiciunea că nu au această aptitudine. Mai mult chiar, în cuprinsul prospectului întocmit de producător se menţionează, în mod expres, că testul nu poate fi folosit pentru diagnosticarea cu Covid - 19', mai spun procurorii. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră