DSP: achetă epidemiologică la o clinică privată de dializă

25 Mar 2020
DSP: achetă epidemiologică la o clinică privată de dializă

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică la un centru de dializă privat, după ce, miercuri după-amiază, nouă persoane au fost confirmate pozitiv la COVID-19 la unul dintre punctele de lucru.

Potrivit comunicatului de presă al Ministerului Sănătăţii, în centrul de dializă au fost prelevate 40 de probe:"Pentru 20 de probe au fost primite rezultatele, 9 au fost confirmate pozitiv, restul de până la 40 de probe urmează să fie lucrate în centrele acreditate în perioada următoare", precizează ministerul.

Inspectorii sanitari au hotărât suspendarea activităţii centrului de dializă-spitalizare de zi până la remedierea deficienţelor constatate.

"Astfel, s-a constatat că unitatea nu respectă structura funcţională autorizată referitoare la numărul de paturi. Nu au fost instituite măsuri pentru limitarea/prevenirea infectării cu COVID-19. Nu este asigurată o distanţă minimă corespunzătoare în spaţiul de aşteptare/recepţie pentru pacienţi; personalul nu poartă echipament complet; nu se respectă procedurile şi protocoalele de lucru privind curăţenia şi dezinfecţia; triajul pacienţilor se face în recepţie/aşteptare; nu a fost efectuată dezinfecţia terminală după ce s-a ştiut de primul pacient confirmat", se arată în comunicat.

Unitatea a fost amendată de inspectorii sanitari cu 30.000 lei potrivit AGERPRES.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră