Darius Vâlcov, inculpat într-un nou dosar penal. De ce este acuzat fostul ministru de la Finanţe

20 Iun 2017 | scris de Mara Răducanu
Darius Vâlcov, inculpat într-un nou dosar penal. De ce este acuzat fostul ministru de la Finanţe

Fostul ministrul al Finanţelor, Darius Vâlcov, a fost inculpat astăzi  într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fiind acuzat de instigare la dare şi luare de mită, potrivit mediafax.ro. 

Potrivit procurorilor, Darius Vâlcov ar fi iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar. Vâlcov a decis să coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, un funcţionar de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliare (OCPI) Olt care să verifice în prealabil documentaţia, astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI, potrivit anchetatorilor.

Vâlcov ar fi fost nemulţumit de faptul că angajaţii societăţii nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar. „În acest scop, inculpatul a exercitat activităţi de determinare imediată, în urma cărora alte două persoane, angajate ale societăţii controlate de acesta, i-au dat funcţionarului din cadrul OCPI, suma de 1000 lei lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniţi, care nu erau evidenţiaţi în actele contabile, întrucât funcţionarul OCPI nu era angajat al societăţii comerciale, iar în cadrul atribuţiunilor sale de serviciu aviza şi documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL Slatina”, se arată în comunicat remis de Parchetul Olt.

Darius Vâlcov a fost plasat sub control judiciar 60 de zile, cu interdicţia de a părăsi România. Darius Vâlcov, fost primar de Slatina şi fost membru al PD-L, acum la PSD, este cel care a redactat raportul de evaluare a activității guvernamentale care a dus la retragerea sprijinului politic Cabinetului Grinceanu. În vârstă de 40 de ani, Darius Vâlcov a fost unul din liderii PDL, primar al municipiului Slatina vreme de opt ani. În 2012, Vâlcov a demisionat din PDL, fiind eliberat din funcție. A câștigat apoi alegerile locale din același an, dar a renunțat la funcție după ce a fost ales senator de Olt. 

Ulterior, vreme de patru luni, Darius Vâlcov a fost ministru delegat pentru Buget, iar ulterior, până în decembrie 2015, ministru de Finanțe. Cariera politică a domnului Darius Vâlcov a avut de suferit în momentul în care acesta a intrat în vizorul DNA. Darius Vâlcov a fost pus sub urmărire penală pentru infracțiunea de trafic de influență și mită, infracțiuni pe care le-ar fi făcut pe vremea când era primar în Slatina. Darius Vâlcov este fostul soț al Laviniei Șandru. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră