Dan Voiculescu trebuie să execute, cel puţin o treime din pedeapsa de zece ani de închisoare, primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, pentru a putea fi propus pentru eliberare condiţionată, până în prezent acesta executând doi ani şi patru luni, potrivit news.ro.
Care este procedura
Potrivit procedurii, propunerea va fi înaintată la începutul săptămânii viitoare la instanţa competentă teritorial, în acest caz Judecătoria Sectorului 5, magistraţii de aici urmând să pronunţe o decizie în primă instanţă în cazul eliberării condiţionate, potrivit mediafax.ro. Dan Voiculescu este încarcerat la penitenciarul Rahova din august 2014, după ce a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la zece ani de închisoare, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.
Dan Voiculescu, încarcerat în 8 august 2014
Completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti format din magistraţii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare. În acelaşi dosar, fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS, a primit şase ani de închisoare. Tot la şase ani de închisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS. Flavius Adrian Pop, fost şef de serviciu în ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin şi Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene şi Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.
Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, a fost încarcerat în 8 august 2014, după condamnarea definitivă la zece ani de închisoare pentru spălare de bani primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.
Fondatorul trustului Intact a scris zece cărţi
După ce a fost încarcerat, Dan Voiculescu a scris zece cărţi: "Omenirea, încotro?", "Dezvoltarea economică durabilă", "A patra cale", "Efecte de antrenare a investiţiilor străine în economia românească 1990-2014", "Economia românească", "Investiţii străine directe - vector al dezvoltării economice", "Managementul riscului în accesarea şi gestionarea fondurilor europene", "Clasa de mijloc - teoria şi practica antreprenorială", "Consideraţii asupra teoriei lui Maslow - Participare la conferinţe naţionale şi internaţionale" şi "Teoria valorii - Participare la conferinţe naţionale şi internaţionale".
Şapte dintre acestea au recomandări de la profesorul Dumitru Miron, fost decan al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din ASE.
În dosarul "ICA” au mai fost condamnaţi fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani de închisoare, fostul director al ADS Corneliu Popa, tot la opt ani de închisoare şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare.