Cultura în vremea coronavirusului: s-a lansat o nouă platformă online pentru produse culturale

10 Apr 2020 | scris de A.A.
Cultura în vremea coronavirusului: s-a lansat o nouă platformă online pentru produse culturale

CulturaDeAcasa.ro este o platformă de informare realizată la inițiativa organizației PES activists România ce conține experiențele culturale și artistice pe care utilizatorii de internet le pot avea de acasă, în contextul coronavirus.

Ne propunem să actualizăm în permanență informațiile cu noi activități, soluții, evenimente și proiecte cu scopul de a arăta că putem avea acces și de acasă la cultură, fără să riscăm sănătatea noastră și a celorlalți.

Proiectul este realizat cu sprijinul europarlamentarului Victor Negrescu, membru în Comisia de Cultură, Educație, Tineret și Media a Parlamentului European. 

"CulturaDeAcasa.ro este un proiect online care vine în ajutorul tuturor celor pasionaţi şi interesaţi de cultură, în această perioadă în care românii nu mai pot merge la teatru sau concerte şi nu-şi pot planifica vacanţe sau alte experienţe culturale. La iniţiativa europarlamentarului Victor Negrescu, PES activists România lansează această platformă care pune la dispoziţia utilizatorilor de internet informaţii despre activităţi şi evenimente culturale la care oricine poate avea acces online. Prin efortul echipei de voluntari PES activists, platforma va fi alimentată continuu cu astfel de resurse identificate în spaţiul virtual", se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres.

CulturaDeAcasa.ro conţine informaţii actualizate despre tururi virtuale ale unor oraşe sau muzee, piese de teatru ce pot fi vizionate online, biblioteci virtuale, spectacole de operă şi alte activităţi culturale disponibile în mediul online, facilitând accesul la aceste resurse culturale şi de petrecere a timpului în contextul restricţiilor de circulaţie şi a măsurilor de distanţare socială.

"Practic, platforma acţionează ca un hub cultural, un spaţiu ce reuneşte informaţii despre activităţi, soluţii, evenimente şi proiecte culturale, sprijinind astfel accesul publicului de acasă în condiţii de siguranţă pentru sănătatea personală şi a celorlalţi. Spre exemplu, cei interesaţi pot efectua plimbări virtuale prin muzee româneşti sau internaţionale, pot viziona spectacole de teatru sau operă, pot accesa arhive muzicale", se menţionează în comunicat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră