Criza în sănătate: problemele continuă la Spitalul din Suceava

07 Apr 2020 | scris de A.A.
Criza în sănătate: problemele continuă la Spitalul din Suceava

Mai mulți medici din Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava acuză că nu se dorește retestarea lor într-un timp cât mai scurt pentru a fi băgați în carantină instituționalizată. Este vorba de cadrele medicale care au fost confirmate cu COVID-19 în prima fază a pandemiei de la Suceava și care s-au tratat, iar acum ar trebui să revină pe baricade.

Unii dintre medici sunt semnatarii scrisorii pe care au trimis-o către Prefectura Suceava și către DSP Suceava la mijlocul săptămânii trecute și prin care solicitau să fie testați pentru a putea reveni la serviciu, potrivit Monitorul de Suceava.

De cealaltă parte, generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătății și coordonator al activității Spitalului Județean Suceava, spune că se fac testări ale personalului medical și că orice medic sau asistent care revine la muncă reprezintă un câștig.

”În ultimele zile au fost testate și retestate 282 de cadre medicale, iar majoritatea au fost diagnosticate negativ, deci sunt sănătoase. Luni am mai pus în funcțiune încă un aparat PCR, ceea ce înseamnă că la spital avem o capacitate de testare de aproape 300 de persoane pe zi. A fost preluat de către cei de la DSP și aparatul care se afla la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, astfel încât în zonă va fi o capacitate de testare destul de ridicată”, a precizat generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, într-un interviu Digi24.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră