CORONAVIRUS. 16 cazuri noi au fost confirmate, azi, în România. 10 dintre ele, în 4 ore

12 Mar 2020
CORONAVIRUS. 16 cazuri noi au fost confirmate, azi, în România. 10 dintre ele, în 4 ore

Ziua în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că noul coronavirus a provocat o pandemie, în România s-a înregistrat cel mai mare număr de contaminări consemnat într-o singură zi.

16 cazuri noi de coronavirus au fost depistate în țară. 10 au fost anunțate miercuri seară, iar în cele mai multe situații este vorba despre oameni întorși din străinătate.

Printre cei depistați se află însă și persoane intrate în contact cu pacientul internat la Spitalul Dimitrie Gerota.

O femeie de 63 de ani şi un bărbat de 48 de ani sunt cele mai recente cazuri de coronavirus confirmate în România, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Femeia de 63 de ani este contactul unei alte femei, de 35 de ani, care a călătorit în Israel şi s-a întors în România pe 29 februarie.

Bărbatul, asimptomatic, este din Bucureşti, fiind contact direct cu fiul pacientului confirmat pozitiv care a fost internat la Spitalul "Dimitrie Gerota".

Un ofiţer din cadrul Serviciului Român de Informaţii a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19), anunţă un comunicat al SRI transmis miercuri.

"În data de 10 martie 2020, un ofiţer din cadrul Serviciului Român de Informaţii a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, împreună cu Direcţia Medicală din SRI, au desfăşurat o anchetă epidemiologică pentru identificarea şi izolarea tuturor persoanelor cu care acesta a intrat în contact. În prezent, situaţia este sub control şi au fost luate deja toate măsurile prevăzute în astfel de cazuri", precizează SRI.

De asemenea, directorul SRI a dispus înfiinţarea unei comisii la nivelul Serviciului care va monitoriza permanent implementarea tuturor măsurilor necesare pentru limitarea răspândirii noului virus de către persoanele care au fost în contact cu pacientul confirmat cu coronavirus, menţionează sursa citată.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră