Butoanele din lift și parcurile dintre blocuri – zone cu mare potențial de încărcare virală

11 Mar 2020
Butoanele din lift și parcurile dintre blocuri – zone cu mare potențial de încărcare virală

Copiii sunt, începând de astăzi, integral în grija familiei. Care sunt zonele cu cele mai mari riscuri de infectare în care copiii și părinții bine intenționați pot ajunge din neștiință, și ce măsuri de precauție trebuie să ia, după ce școlile și grădinițele au fost închise din cauza COVID-19?

Edupedu.ro a discutat cu Vlad Mixich, expert numit de Parlamentul European în conducerea Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă, despre măsurile de prevenție pe care părinții trebuie să le aplice, în contextul răspândirii noului coronavirus.

Este important ce fac părinții cu copiii, în perioada în care școlile sunt închise, a declarat Vlad Mixich, pentru Edupedu.ro. “Orice suprafață atinsă dintr-un spațiu public poate să fie un izvor de transmitere [a virusului – n.red.], mai ales dacă acea suprafață este într-un spațiu public unde circulă multă lume. (…) Butoanele din lift reprezintă una dintre zonele cu cel mai mare potențial de încărcare virală“, a atras Mixich atenția.

Întrebat ce fel de produse pot folosi părinții pentru a dezinfecta clanța ușii de la intrare, întrerupătorul pe care îl atinge imediat ce intră în casă și orice alt obiect, Vlad Mixich a declarat că “orice produs care are cel puțin 60% concentrație de alcool este util“.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră