Consiliul Național al Elevilor transmite un apel la solidaritate către toți olimpicii români

15 Apr 2020 | scris de A.A.
Consiliul Național al Elevilor transmite un apel la solidaritate către toți olimpicii români

În contextul în care toate olimpiadele și concursurile școlare au fost anulate din cauza pandemiei COVID-19, Consiliul Național al Elevilor (CNE) face apel la olimpici să demareze ateliere online pentru a-și ajuta colegii în pregătirea lor.

CNE le propune elevilor olimpici să vină în ajutorul colegilor lor, la diferite discipline, și să dea dovadă de solidaritate în aceste momente dificile și pentru sistemul educațional.

”Dragă elevule olimpic,

Suntem conștienți de faptul că, în aceste momente, nimic nu mai poate răscumpăra zecile de ore pe care le-ai petrecut învățând sau parcurgând exerciții cu un grad ridicat de dificultate cu scopul de a te pregăti pentru obținerea unui premiu la olimpiada națională în cadrul disciplinei care simți că îți pune în valoare toate competențele.

Când educația pare să stagneze, blocată într-un sistem în care zeci de mii de elevi nu au acces la Internet, știm că tu poți fi olimpic la solidaritate, o olimpiadă derulată în premieră în acest an, ce prezintă provocări pentru toți actorii din educație.

Ne punem acum încrederea în tine că vei folosi toate cunoștințele pe care le-ai dobândit pentru a le da mai departe, către colegii tăi, care se simt acum bulversați de ceea ce se întâmplă și nu pot ține pasul cu materia. Ajută-ți acești colegi și, în timpul pe care îl petrecem acasă, utilizează mijloacele de care dispui pentru a fi alături de ei, deoarece în aceste momente de cumpănă putem valorifica educația de la egal la egal.

Ne cerem scuze față de tine, dragă elevule olimpic, căci știm că visul tău de a ajunge în fruntea clasamentului pare acum unul îndepărtat, însă te asigurăm de faptul că simpla participare a ta la olimpiada de solidaritate este un beneficiu pentru tine, pentru colegii din clasa ta și pentru un sistem de învățământ mai performant, de care avem nevoie cu toții.”, se precizează în comunicat prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră