Carmen Dan, PRIMA REACŢIE oficială după protestele de aseară. A primit sau nu şefa de la Interne informări de la SRI?

02 Feb 2017 | scris de Mara Răducanu
Carmen Dan, PRIMA REACŢIE oficială după protestele de aseară. A primit sau nu şefa de la Interne informări de la SRI?

Ministrul de Interne Carmen Dan a anunțat astăzi bilanțul, în urma protestelor violente de miercuri seară, din Piața Victoriei. Mai exact, 79 de proteste din grupul persoanelor agresive au fost conduse la sediile secţiilor de poliţie. Totodată, şefa de la Interne a susţinut că  nu a primit informări cu privire la intenţii de provocare ale ultraşilor infiltraţi printre protestatarii paşnici. 

Iate câteva dintre declaraţiile ministrului de Interne: 

 „Protestul din Capitală a început ieri dimineață, în jurul orei 08:30. După-amiază, oamenii au ieșit în stradă și în alte localități. La aceste eveniment au participat în jur de 200.000 de persoane în toată țara. Cel mai mare grad de participare a fost în București.

Manifestațiile organizate la nivel teritoriul s-au desfășurat în condiții de normalitate, tendința participanților fiind de colaborare cu forțele de ordine. Măsurile de asigurare a ordinii publice au fost asigurare de 7.700 de lucrători.În municipiul București, au particiapt 1.567 de lucrători ai MAI.

Inițial, s-a încercat dialogul cu manifestanții recalcitranți, fără rezultat. În această situaie, s-a acționat în mod gradual, prin utilizarea progresivă a intrumentelor din dotare. Pompierii au intervenit imediat pentru stingerea incendiilor provocate de protestatarii violenți. În Piață, ajutate și de protestatari pașnici, lucrătorii MAI au putut identifica mai ușor protestatarii violenți.

În urma confruntărilor, 79 de persoane din grupul persoanelor agresive au fost conduse la sediile secțiilor de poliție. Au fost întocmite dosare penale pentru o persoană care deținea droguri de mare risc.

Eu nu am primit informări cu privire la intenții de provocare. Era de notorietate faptul că între orele 18:45 și 20:00, la CS Dinamo, situat la 1,5 km de Piața Victoriei, se desfășura meciul de handbal între Steaua și Dinamo. LA eveniment au participat 1.500 de spectatori. Unii dintre membrii acestor galerii au venit în Piața Victoriei. Acest lucru a făcut imposibil controlul și stoparea accesului acestora în piață. Nu puteam solicita blocarea suporterilor în sala de sport Dinamo. Blocarea acestora ar fi însemnat încălcarea legii. Ulterior, unii suporteri s-au regrupat și au fost localizați în extremitățile Pieții Victoriei, de unde au și inițiat acțiunile cu caracter provocator“. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră