Când se va circula cu metroul în Drumul Taberei? Metrorex propune un nou termen!

06 Mar 2017
Când se va circula cu metroul în Drumul Taberei? Metrorex propune un nou termen!

Deja resemnați, locuitorii din Drumul Taberei tremură zglobiu, atunci când ochii le întâlnesc un astfel de titlu, dar, trebuie avertizați că această informație, cu privire la terminarea lucrărilor la magistrala de metrou, pe care ar fi trebuit să zbârnâie deja garniturile prin cartier de mai bine de trei ani trebuie să fie primită cu aceeași doză de circumspecție ca și precedentele ...

Marin Aldea, directorul general al Metrorex, spune că instituția pe care o conduce își propune, și subliniază acest lucru - își propune - să dea în funcțiunea secțiunea Eroilor - Drumul Taberei spre sfârșitul trimestrului doi din 2018.
"Ne propunem ca până la finele acestui an — trimestrul 1 anul viitor să terminăm complet lucrările de structură și finisaje, așa încât, spre sfârșitul trimestrului 2 din 2018 ne propunem, subliniez, ne propunem, să punem în funcțiune cu călători această secțiune, acest tronson de metrou", a declarat Marin Aldea într-un interviu acordat Agerpres.

Aldea spune că afirmă că știe că porțiunea în cauză trebuia definitivată în 2015, dar că respectarea acestui termen nu a fost posibilă din cauza insuficientei finanțări a proiectului. 
"A început în 2011. Până în anul 2013, semestrul 2, finanțarea pentru acest proiect a fost asigurată în cadrul unui acord de împrumut pe care Guvernul României l-a semnat cu Banca Europeană de Investiții, cu Ministerul Finanțelor Publice — Metrorex fiind agenție de implementare — în valoare de 395 de milioane de euro — valoarea totală a acordului este de 883 de milioane de euro.

După anul 2013, semestrul 2, am obținut finanțare din fonduri europene nerambursabile, astfel că această problemă a finanțării s-a rezolvat și ritmul de realizare a lucrărilor s-a intensificat. Așa cum vă spuneam, la acest moment stadiul este de 85-87% din realizarea lucrărilor de structură și în jur de 25-30% din finisaje”, spune Marin Aldea.

Bugetul pe anul 2017 cuprinde toți banii necesari pentru acoperirea tuturor cheltuielilor aferente acestui proiect. ”Avem circa 843 de milioane de lei, din care 779 milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile", spune șeful Metrorex.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră