Avertizare ANM: Ploi şi furtuni în cea mai mare parte a ţării

16 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Avertizare ANM: Ploi şi furtuni în cea mai mare parte a ţării

ANM a emis vineri o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată, în cea mai mare parte a ţării, valabilă de vineri, 16 iunie, ora 18, până sâmbătă, 19 iunie, ora 10. De asemenea, ANM a emis şi un cod galben de ploi, valabil în 32 de judeţe, valabil de sâmbătă până duminică.

Astfel, conform informării ANM,  în cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile vestice, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină.
În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15...20 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Codul galben de ploi însemnate cantitativ, valabil pentru 32 de judeţe, va intra în vigoare sâmbătă,17 iunie, ora 10 şi va fi valabil până duminică, 19 iunie, la ora 03. În toate zonele de deal și de munte, în centrul și sudul Moldovei, Dobrogea și nord-estul Munteniei, cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră