ANM: Vreme instabilă, cu ploi insemnate până vineri dimineaţa

08 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
ANM: Vreme instabilă, cu ploi insemnate până vineri dimineaţa

ANM a emis joi o informare meteo conform căreia în intervalul 8 iunie, ora 23.00 - 9 iunie, ora 10.00 va fi instabilitate atmosferică moderată şi cantități de apă însemnate.

Astfel, în Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, vor mai fi averse, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp și izolat 35...40 l/mp.

Pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice, iar vântul va prezenta intensificări temporare îndeosebi în Moldova, Bărăgan și Dobrogea, cu viteze la rafală de 50...55 km/h.

De asemenea, ANM a actualizat avertizarea Cod galben, conform căreia joi instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în zonele montane, în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Munteniei, nordul Olteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea.

În aceste zone vor fi averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 20...30 l/mp și pe spații restrânse 50...60 l/mp.
 Meteorologii precizează că mai ales în sud-estul teritoriului se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră