Atacatorul lui Pelosi: ”Se întâmplă lucruri extraordinar de grave în Washington!”

15 Dec 2022
Atacatorul lui Pelosi: ”Se întâmplă lucruri extraordinar de grave în Washington!”

Bărbatul acuzat că l-a atacat pe soțul președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi, a spus că există „ foarte mult rău la Washington” și că urmărea să-l facă rău lui Pelosi, deoarece ea este al doilea om în stat după președinte, a mărturisit miercuri un investigator al poliției din San Francisco, anunță Politico.

Suspectul, David DePape, a pătruns în casa lui Pelosis din San Francisco pe 28 octombrie, căutând să-o răpească pe președinta – care se afla în afara orașului – și, în schimb, l-a bătut pe soțul ei în vârstă de 82 de ani, Paul Pelosi, cu un ciocan, au spus autoritățile. Violența atacului a transmis unde de șoc în lumea politică.

Lt. Carla Hurley, care a intervievat criminalul DePape timp de o oră în ziua atacului, a declarat miercuri, în timpul unei audieri preliminare în instanța de stat, că inculpatul i-a spus despre alte persoane pe care a vrut să le aibă ca țintă, inclusiv guvernatorul Californiei Gavin Newsom, actorul Tom Hanks și Hunter Biden, unul dintre fiii președintelui Joe Biden. Hurley nu a spus dacă poliția avea vreo dovadă a unui complot împotriva lor.

Autoritățile au spus anterior că DePape le-a spus anchetatorilor că are alte ținte, dar un document al instanței a precizat doar că aceștia erau un profesor local, precum și câțiva politicieni proeminenți de stat și federal și membri ai familiilor lor.

DePape, care a apărut în instanță purtând o salopetă portocalie, a pledat nevinovat de acuzațiile federale și de stat, inclusiv tentativă de omor, efracție și abuz asupra bătrânilor. El rămâne reținut fără cauțiune.

„Există foarte mult răul în Washington, ceea ce au făcut... au mers ajuns mult prea departe cu acțiunilor lor din campanie”, i-a spus DePape lui Hurley, conform mărturiei sale.

În noiembrie, Nancy Pelosi a spus că va demisiona din funcția de lider al democraților în Parlament după 20 de ani. Portretul ei oficial a fost dezvăluit miercuri la Washington, în timp ce ședința de judecată a avut loc la mai mult de 2.500 de mile (4.023 de kilometri) distanță.

Paul Pelosi, soțul ei de aproape 60 de ani, i s-a alăturat la ceremonia de la Capitoliul S.U.A., purtând o pălărie și o mănușă care i-a acoperit rănile în urma atacului.

Hurley, care era sergent la momentul atacului și a fost recent promovat locotenent, a spus că DePape i-a spus lui Paul Pelosi că vrea să vorbească cu Nancy Pelosi pentru că „ea este a doua în succesiune la președinției”.

Dacă președintele SUA și vicepreședintele devin incapabili să servească, președintele Camerei SUA preia președinția. Hurley a mai spus că DePape i-a spus că el o caută pe femeie și nu-l interesează nimic altceva.

Totuși, DePape i-a spus lui Paul Pelosi: „Te pot omorî imediat”, a mărturisit Hurley.

Hurley a spus că DePape i-a spus că, după ce a văzut luminile unei mașini de patrulare a poliției, i-a spus lui Paul Pelosi: „Nu mă voi preda, sunt aici să lupt. Dacă mă oprești să merg după oameni, vei primi pedeapsa în schimb.”

Procurorii au prezentat ciocanul care ar fi fost folosit în atac în timpul procedurilor de miercuri, la care a fost prezentă Christine Pelosi, unul dintre cei cinci copii adulți ai lui Pelosis.

Biroul procurorului a redat, de asemenea, sunetul apelului 911 al lui Paul Pelosi către poliția din San Francisco în sala de judecată și a arătat videoclipul – de mai puțin de un minut – cu atacul care a fost surprins de camerele corporale.

DePape le-a spus poliției că se afla într-o „misiune de sinucidere”, spun documentele instanței. Autoritățile au spus că a fost atras de teoriile conspirației.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră