Ancheta „sufrageria lui Oprea“ explodează. Sunt cercetaţi Kovesi, Coldea şI Maior?

06 Iun 2017 | scris de Jeanina Nastase
Ancheta „sufrageria lui Oprea“ explodează. Sunt cercetaţi Kovesi, Coldea şI Maior?

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 a transmis astăzi  o scrisoare procurorului general Augustin Lazăr în care solicită să i se comunice dacă există un dosar pe tema scrutinului din 2009, care sunt infracţiunile cercetate şi care e calitatea procesuală a lui Maior, Coldea, Kovesi. Comisia cere să afle şi calitatea procesuală a lui Gabriel Oprea, Anghel Iordănescu şi Neculai Onţanu.

"Vă rugăm să ne comunicaţi dacă există pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un dosar care să aibă ca obiect aspecte ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial precum şi care sunt infracţiunile care fac obiectul cercetărilor în această cauză. De asemenea, vă rugăm să ne comunicaţi care este calitatea, în dosarul anterior menţionat, a următorilor: Oprea Gabriel, Onţanu Neculai, Iordănescu Anghel, Maior George-Cristian, Coldea Florian, Kovesi Laura Codruţa”, se arată în scrisoarea menţionată.

Preşedintele Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, Mihai Fifor, a precizat că acest for este interesat să aibă o corespondenţă cu Parchetul General şi să afle care este calitatea procesuală a celor pe care i-a audiat sau doreşte să-i audieze. 

"A fost formulată o scrisoare către procurorul general prin care solicităm informaţii vizavi de ancheta pe care o desfăşoară PÎCCJ. Solicităm să ni se comunice dacă pe rol este o astfel de cauză vizavi de alegerile din 2009 şi dacă mai mulţi dintre cei pe care i-am invitat sau urmează să-i invităm la această comisie au vreo calitate procesuală şi, dacă da, care este calitatea acestora”, a spus Fifor.

În condiţiile în care jurnaliştii i-au atras atenţia asupra faptului că aceste informaţii sunt publice deja, Fifor a răspuns: " Sunt informaţii de presă, deocamdată. Pe noi ne interesează să avem o corespondenţă cu Parchetul, ni se pare absolut firesc să facem lucrul acesta şi aşteptăm un răspuns”.

"Pe noi ne interesează să ştim care este calitatea acestora în cercetarea pe care o face Parchetul. Este o cercetare in rem. Noi dorim ca Parchetul să ne comunice în mod oficial care este calitatea acestora pentru a putea şti şi noi cum desfăşurăm în continuare audierile”, a mai spus Fifor.

Gabriel Oprea a transmis, săptămâna trecută, o scrisoare Comisiei în care menţiona că nu se prezintă la audieri şi că, fiind martor într-o anchetă desfăşurată de PÎCCJ, este necesar acordul prealabil al Parchetului pentru audierea sa. Anghel Iordănescu a venit, săptămâna trecută, la audieri în faţa Comisiei, însă a evitat să facă alte declaraţii decât cele pe care le-a făcut la Parchet, şi el menţionând că are calitatea de martor în cauză.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră