ANAF: Nu a avut loc niciun fel de control referitor la preşedintele Iohannis

31 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
ANAF: Nu a avut loc niciun fel de control referitor la preşedintele Iohannis

Preşedintele ANAF, Bogdan-Nicolae Stan, afirmă că la nivelul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov (pe raza căreia se află Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu) nu a avut loc niciun fel de control privind averea preşedintelui Klaus Iohannis, după ce în spaţiul public au existat informaţii în acest sens.

Informaţia a fost transmisă la solicitarea site-ului miscareaderezistenta.ro, şi confirmată anterior de purtătorul de cuvânt al ANAF, Laura Chiriac.

„Potrivit presedintelui ANAF, domnul Bogdan-Nicolae Stan, la nivelul Directiei Generale a Finantelor Publice Brasov (pe raza careia se afla Administratia Judeteana a Finantelor Publice Sibiu) nu a avut loc niciun fel de control pe aceasta tema”, se arată în comunicatul transmis de ANAF.

Luni au apărut în spaţiul public informaţii potrivit cărora ANAF ar fi declanşat un control la Direcţia Finanţelor Publice Sibiu pentru a vedea dacă preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia au declarat la Fisc sume obţinute din meditaţii pentru elevi în perioada 1990-2017, surse oficiale confirmând pentru News.ro existenţa acestor verificări.

Potrivit cotidianul.ro, în fişele fiscale ale soţilor Iohannis nu ar fi fost găsite, în urma controlului, taxe plătite pentru veniturile realizate prin meditaţii, în perioada 1990-2017, aceste informaţii nefiind confirmate până acum.

Controlul ANAF ar fi făcut la solicitarea deputatului ALDE Varujan Vosganian care a cerut, la 18 ianuarie, Ministerului de Finanţe şi ANAF să facă o evaluare a veniturilor şi impozitelor plătite de către preşedintele Klaus Iohannis şi să confirme dacă şeful statului a avut posibilitatea să cumpere mai multe imobile din veniturile obţinute din meditaţii.

Despre această solicitare a postat, pe blogul personal - cu nişte comentarii pe text - însuşi Varujan Vosganian, o ştire publicată de Evenimentul Zilei. Postarea, AICI.

Afirmaţiile referitoare la sursele de venit şi imobilele achiziţionate au venit chiar de la preşedintele Iohannis, înaintea alegerii sale în funcţia supremă în stat, în campania electorală, în cadrul unui interviu. Un fragment din acest interviu este postat pe youtube.com.

 

Agenţia de presă News.ro a solicitat Administraţiei Prezidenţiale un punct de vedere în legătură cu această informaţie. Potrivit acesteia, preşedintele Iohannis şi-a plătit întotdeauna taxele şi impozitele la stat.

”Administraţia Prezidenţială a precizat că preşedintele României, dl. Klaus Iohannis, şi-a plătit întotdeauna taxele şi impozitele la stat”, se arată în răspunsul la solicitarea News.ro

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră