Un indignat îi scrie lui Klaus Iohannis: „Nu vă îngrozește faptul că acest război româno-român nu va avea câștigători?“

27 Ian 2017 | scris de Mara Răducanu
Un indignat îi scrie lui Klaus Iohannis: „Nu vă îngrozește faptul că acest război româno-român nu va avea câștigători?“

Europarlamentarul PSD Victor Boștinaru îi adresează o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis. „Cu indignare, al dumneavoastră", scrie Victor Boștinaru, în pagina sa de Facebook. Reamintim că la mitingul de duminică preşedintele Klaus Iohannis a apărut, în mijlocul mulţimii, pentru a-i susţine pe cei care protestau la adresa legii graţierii şi amnistiei. 

Redăm mai jos conţinutul scrisorii deschise adresate de europarlamentarul român.

Domnule Preşedinte,

V-am văzut duminică seara coborând din mașina prezidențială, tocmai dumneavoastră, garantul Constituției și mediatorul dintre puterile statului, alăturându-vă unui miting neautorizat, dar pe care parcă păreați că l-ați inspirat. Am fost șocat și umilit să văd că președintele țării mele a devenit protestatar.

Apoi, în mijlocul mulțimii, dar flancat de o adevărată gardă pretoriană, văzută și nevăzută, ați declarat că sunteți indignat. Am crezut, pe moment, că ați avut o lectură târzie și sumară a cărții celebrului luptător în rezistență, om politic și gânditor francez, Stéphane Frédéric Hessel, „Indignați-vă!”, dar m-am liniștit repede.
La dumneavoastră totul era rece, calculat, fals și politicianist! Dar, v-ați gândit vreo clipă măcar, domnule Președinte, pe drumul de la București la Sibiu, că românii sunt tot mai indignați că ați preluat, dezvoltat și perfecționat, sistemul odios de putere al lui Traian Băsescu? V-ați întrebat, măcar un singur moment, cât de indignați au fost românii când de Ziua Noastră Națională, ziua Marii Uniri, ați făcut din dezbinarea națională, politică de stat? V-a trecut cumva prin gând cât de indignați sunt ei, când la București se sărbătorește ziua Unirii, iar dumneavoastră o „comemorați” la Strasbourg?

La 11 decembrie 2016, românii, în indignarea lor față de un președinte arogant și abuziv, au trimis „guvernul meu” - adică al dumneavoastră -, la coșul de gunoi al istoriei acestei țări, iar PNL - adică partidul dumneavoastră -, la un scor umilitor. Nu ați înțeles nimic din aceasta?

Domnule Președinte, sunt indignat față de mine însumi pentru că am avut naivitatea să cred că veți fi altfel decât Traian Băsescu, că veți încerca sa fiți drept, ca veți continua linia lui Carol I sau a lui Ferdinand. Și recunosc, i-am șocat pe colegii mei din grupul socialiștilor și democraților europeni, când am spus acest lucru public și repetat. Sunt indignat față de mine însumi, crezând că primul președinte liber ales al țării mele, de etnie germană, va arăta românilor aceeași dragoste și același respect pe care acest popor generos vi l-a arătat atunci când v-a ales. Uitați-vă în jurul dumneavoastră, domnule Președinte, nu vă este frică de hăul, de ura și dezbinarea în care aruncați această țară, mai ales în vremuri atât de tulburi, când lumea pare că se clatină iar pericolul războiului nu mai este doar o speculație? Nu vă îngrozește faptul că acest război româno – român nu va avea câștigători, iar marele învins va fi poporul român, pe care dumneavoastră ar trebui să-l țineți unit? Cu indignare, al dumneavoastră", scrie Victor Boștinaru, în pagina sa de Facebook.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră