Alegerile locale se amână. Mandatul aleșilor locali va fi prelungit până cel târziu la 31 decembrie, potrivit unui proiect de OUG

06 Apr 2020 | scris de A.V.
Alegerile locale se amână. Mandatul aleșilor locali va fi prelungit până cel târziu la 31 decembrie, potrivit unui proiect de OUG

Mandatul aleșilor locali va fi prelungit până cel târziu la 31 decembrie acest an, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență a anunțat de vicepremierul Raluca Turcan la începutul ședinței de Guvern de luni.

Turcan a precizat că, în această perioadă de criză, nu se poate desfășura campania electorală și nu pot fi derulate procedurile pentru organizarea alegerilor locale, scrie g4media.ro.

„Alegerile trebuie să fie organizate într-un context sigur din punct de vedere epidemiologic. Așadar, trei instituții – Autoritatea Electorală Permanentă, împreună cu Ministerul de Interne și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației –  propun un proiect de ordonanță de urgență de prelungire a mandatelor aleșilor locali până cel târziu la 31 decembrie 2020”, a precizat Raluca Turcan.

De asemenea, proiectul de ordonanță aduce și simplificări în procedura depunerii candidaturilor: partidele politice și candidații să prezinte o singură listă de susținători și să se depună un număr minim de 25.000 de semnături, câte 500 din fiecare județ și 1000 din municipiul București sau, în locul listelor, să fie depusă o contribuție electorală în contul bancar.

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că este posibil ca alegerile locale să fie organizate în septembrie, arătând că Guvernul este pregătit să adopte o ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea mandatelor actualilor aleşi locali.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră