Cu toate sălile deschise, TNB se pregăteşte de o nouă premieră !

06 Oct 2020 | scris de Alex Revenco
Cu toate sălile deschise, TNB se pregăteşte de o nouă premieră !

Cu toate sălile deschise, TNB se pregăteşte de o nouă premieră !

Începând din 6 octombrie, revenim și on-line cu seria a II-a a programelor TNB-TV-”Trei ceasuri bune”. ”Vești și povești din TNB”, în fiecare marți seară, pe canalul de youtube al Teatrului Național București. Teatrul Naţional din Bucureşti a reluat spectacolele la toate sălile şi vă aşteaptă cu titluri dintre cele mai apreciate  incluse în repertoriul curent:  Pădurea spânzuraţilor, Revizorul, Furtuna, Micul infern, Noii infractori, Omul care a văzut moartea, Cursa de şoareci, Frumos e în septembrie la Veneţia, O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii, Preşul, Bârfe, zvonuri şi minciuni, Orchestra Titanic, Două pe faţă, două pe dos, Class, Butoiul cu pulbere, Allegro, ma non troppo,  Matilda şi groparii, precum şi recentele premiere Jurnal de Romania.1989 şi M de la Murphy.

O singură sală s-a închis la sfârşitul lunii septembrie, Amfiteatru - prima sală redeschisă în vreme de pandemie, totodată singura scenă în aer liber din România, aflată în incinta unui teatru. Vara lui 2020 a înregistrat 78 de spectacole jucate sus pe teatru, în acest spațiu unic. Actorii Teatrului Național și-au arătat profesionalismul și responsabilitatea în a adapta spectacolele, efortul și talentul lor fiind apreciat de public seară de seară. Când teatrul trăit pe viu părea că nu se mai poate întoarce curând și că online-ul este singura variantă a momentului, Teatrul Național din București a adus în fața publicului, la Amfiteatru, două premiere de succes: Jurnal de România. 1989 (un spectacol multimedia de teatru documentar, regia Carmen Lidia Vidu, cu Oana Pellea, Ion Caramitru, Florentina Țilea și Daniel Badale) și M de la Murphy (un spectacol teatru-dans cu artiști independenți, realizat de Andrea Gavriliu în cadrul Programului 9G la TNB).

La Sala Atelier, se află pe ultima sută de metri pregătirile pentru un nou spectacol, Incognito de Nick Payne-unul dintre cei mai cunoscuți tineri dramaturgi și scenariști englezi. O piesă emoționantă despre oameni care și-au pierdut rațiunea, despre alți oameni care și-au pierdut memoria și despre oameni care vor să uite, refugiindu-se în alcool, droguri sau imaginație. Un proiect în cadrul Programului „Uși deschise pentru toți”. Sub conducerea regizoarei Zsuzsanna Kovacs, actorii Teatrului Naţional, Monica Davidescu, Aylin Cadîr, Ovidiu Cuncea și Lari Georgescu realizează o extraordinară performanță actoricească, interpretând peste 20 de roluri. Primele spectacole cu noul spectacol Incognito vor avea loc în zilele de 15, 16 şi 17 octombrie, de la ora 20.00.

La Sala Media, sâmbăta şi duminica dimineaţă, de la ora 11.00, începând cu data de 3 octombrie, cei mai mici dintre spectatorii TNB sunt aşteptaţi de Marian Râlea - alias Magicianul Poveştilor, împreună cu echipa sa, să intre în Cetatea Poveştilor şi să devină eroi din basmele românilor.

La Sala Mică puteţi vedea spectacolele din repertoriul Programului 9G la TNB, destinat tinerei generaţii de creatori de teatru. Un repertoriu variat, ce include peste 10 titluri din dramaturgia clasică şi contemporană în interpretarea unor foarte tineri artişti.

Pentru programarea spectacolelor pe care doriţi să le vedeţi, vă invităm să urmăriți programul complet al teatrului pe www.tnb.ro. Şi, tot pe site-ul teatrului, vă mai invităm să citiţi noile reguli destinate spectatorilor de teatru. Casa de bilete a revenit la programul obişnuit de funcţionare iar online biletele se pot procura de pe platforma www.mystage.ro

Incepând cu 6 octombrie, Teatrul Național ”I.L.Caragiale” din București lansează și un nou sezon de transmisii TNB-TV, sub titlul ”Trei ceasuri bune”. In fiecare marți, începând cu ora 19:00, veți putea vedea pe canalul de youtube al TNB, o nouă serie de dialoguri cu oameni de teatru din TNB: artiști, tehnicieni, maeștri ai spectacolului. Veți avea ocazia să vedeți, de asemenea, cu ocazia discuțiilor pe marginea subiectelor de interes din lumea teatrului, imagini din spectacole de teatru actuale, imagini inedite din arhiva TNB, biografii ale marilor actori ai teatrului românesc, știri proaspete despre activitățile și proiectele care prind viață în cel mai mare teatru din România. ”Trei ceasuri bune” va da, și pe perioada acestui sezon, ocazia spectatorilor să intre în comunicare cu artiștii invitați cărora le pot pune întrebări, în direct, prin intermediul chat-ului canalului de youtube al Teatrului Național care poartă chiar titlul TNB-TV.

Vă așteptăm, așadar și on-line, în fiecare marți, începând cu ora 19:00, la Vești și povești din TNB, în seria a II-a a programelor on-line TNB-TV, derulate sub sloganul ”Într-o lume prea agitată, artiștii aduc echilibrul”. Prima televiziune on-line dedicată exclusiv teatrului vă așteaptă, așadar, în fiecare săptămână, cele ”Trei ceasuri bune” fiind realizate de echipa de promovare și echipa studioului de producție media ale teatrului nostru.

 

 

Alte stiri din Teatru

Ultima oră