Imagini fabuloase. Ce se întâmplă în această noapte pe cerul României

20 Iun 2016 | scris de Sorin Anghel
Imagini fabuloase. Ce se întâmplă în această noapte pe cerul României


Solstiţiul de vara din acest an coincide cu o luna plină, iar când acest lucru se întâmplă vorbim despre fenomentul denumit în lumea celor pasionaţi de astronomie că fiind Strawberry Moon.


Soarele se află la cel mai înalt punct al sau din acest an, în vreme ce Luna este în cel mai scăzut. Din acest motiv, Luna poate avea culori neobişnuite în această noapte. Triburile Algonquin au numit acest lucru „Luna de căpşuni” deoarece începutul verii înseamnă debutul sezonului de recoltat la căpşuni în nord-estul Statelor Unite. În alte părţi ale lumii, fenomentul este denumit „Luna Rose” sau „Luna de miere”. Culoarea este ca mierea sau precum chihlimbarul, în funcţie de atmosfera.


„Luna de căpşuni” nu se întâmplă de multă ori. Ultima oară, fenomentul s-a petrecut în emisfera nordică în 1967. Dacă rataţi spectacolul de pe cer din această noapte, mai aveţi de aşteptat doar până în 2062 pentru a vedea ceva la fel de frumos. Pentru a admira luna în această noapte este nevoie de multă răbdare, o sticlă cu vin bun şi o companie plăcută.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră